glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Poftiți, la munte! Hunedorenii, așteptați la competiția sportivă „Cupa Tabere”, la Straja

Iubitorii sportului alb sunt invitați în acest final de săptămână la o nouă competiție sportivă în stațiunea montană Straja. Este vorba despre „Cupa Tabere”, un concurs de chinese downhill, o combinaţie de schi şi snowboard.

Stratul mare de zăpadă, acumulat în ultimele zile, face posibilă o ieșire la schi în acest weekend. Una dintre stațiunile montane din județul Hunedoara care își așteaptă turiștii cu pârtiile pregătite este Straja. Pe lângă faptul că pârtiile sunt numai bune pentru schiat, turiștii vor fi întâmpinați și cu o mare surpriză. Reprezentanții Școlii de schi și snowboard Straja și Tabere Straja organizează, sâmbătă, competiția sportivă „Cupa Tabere”. Startul în concursul de chinese downhill, o combinaţie de schi şi snowboard, va fi dat la ora 10.00 de pe vârful Mutu cu sosire în zona îmbarcării teleschiului 5. Conform regulamentului, cine ajunge primul la sosire câştigă şi nu sunt permise contactele fizice între participanţi. În concurs, probele de slalom paralel, schi alpin și snowboard se vor desfăşura pe Pârtia Constantinescu, în dreapta teleschiului 3. Traseul va cuprinde două slalome identice pe Pârtia Constantinescu cu start din zona Crucii Eroilor, cu sosirea în zona îmbarcării teleschiului 3. Vor fi două categorii masculin şi feminin, iar concursul va fi structurat pe categorii de vârstă astfel: 2013- 2010; 2009-2005; 2004-1999; 1998-1990; 1989-1977; 1976-1950. Vom adopta sistemul piramidal, astfel încât câştigătorul de la fiecare întrecere va trece în etapa următoare, excepţie făcând etapa semifinalelor, unde pierzătorii se întrec în finala mică pentru locul III. O categorie poate fi validă cu minim patru concurenți”, au precizat organizatorii.

Înscrierile se fac la Recepția Școlii de Schi și Snowboard Straja, pe 26 ianuarie sau în ziua concursului, între orele 8:30 și 9:15 pentru proba de Chinese Downhill și între orele 9:00 și 10:30 pentru proba de Slalom Paralel. Sponsorul principal este Decathlon Timişoara iar partenerii evenimentului sunt Complex Montana Pro Straja, Primăria și Consiliul Local Lupeni, Stațiunea Straja – Pro Straja etc.

Calendarul evenimentelor la Straja:

5 – 10 februarie: Festivalul Oamenilor de Zăpadă

17 februarie: Cupa Baloo

2-4 martie: Sunete de munte – festival de muzică cu participarea unor DJ de renume);

3 martie: Cupa Comexim

16-18 martie: Cupa Veteranilor

Vezi și

Close