glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Pod închis total la Şoimuş, începând de astăzi

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere anunţă că, începând de astăzi, până luni 20 noiembrie, circulaţia pe podul peste Mureş de la Şoimuş va fi închisă total.

CNAIR nu a menţionat, până la închiderea ediţiei noastre, şi ora de la care se va aplica măsura şi nici dacă podul va fi închis şi pe parcursul nopţii.

Compania a anunţat însă că măsura este necesară pentru o serie de reparaţii care încă sunt necesare la podul peste Mureş. Acesta a fost reabilitat, în cadrul proiectului de modernizare a DN 76 Deva – Brad, pe parcursul anilor 2015 şi 2016, dar trebuie, se pare reasfaltat. Mai mult, sunt probleme şi la rosturile de dilataţie montate în toamna lui 2016. Unele dintre ele „s-au lăsat” apărând astfel denivelări periculoase ale suprafeţei de rulare.

Pe lângă aceste lucrări, conform anunţului făcut de CNAIR, se mai fac reparaţii la pilonii podului dar şi verificări la culee, parapetul pietonal şi aparatele de reazem.

Variante de ocolire (oficială şi neoficială)

Conform avizelor şi aprobărilor date de CNAIR şi Direcţia Rutieră din cadrul Inspectoratului General de Poliţie, rutele ocolitoare sunt doar pe la Simeria Veche. Astfel, în opinia autorităţilor în domeniu, un şofer care vine dinspre Brad şi vrea să ajungă la Deva, trebuie să „urce” pe autostradă la Şoimuş, să meargă până la Simeria Veche, după care să se întoarcă pe vechiul DN 7 spre reşedinţa de judeţ. Ruta este valabilă şi pe sensul invers de deplasare. Probabil că mai ales şoferii care conduc vehicule mai uşoare de 7,5 tone vor prefera, din nou, varianta de ocolire mai scurtă, pe digul barajului de la Mintia (situaţie care a creat probleme şi în vara lui 2015, când podul a mai fost închis câteva săptămâni).

Pentru relaţia Arad (sau Timişoara) spre Sibiu şi invers, conform indicaţiilor CNAIR, accesul pe autostradă se va face doar prin nodul rutier de la Simeria Veche (ceea ce va duce, din nou, la aglomerarea centurii Devei şi a DN 7.

Loading...