glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

PNL se pregăteşte intens de alegeri. Liberalii vor să recâştige voturile pierdute prin toate mijloacele posibile: candidaţi „cu priză la public”, atacuri la PSD şi oferte de sezon

PNL Hunedoara încearcă să-şi „tureze motoarele” încă din perioada de pre-campanie electorală, pentru a nu repeta eşecul de la alegerile locale. Are de luptat cu un PSD care a câştigat mereu alegerile parlamentare în judeţ (Hunedoara este, de mai bine de un deceniu, singurul judeţ „roşu” din Transilvania), dar şi cu două formaţiuni care au şanse să treacă pragul parlamentar de 5 la sută: PMP şi ALDE.

Săptămâna viitoare, listele candidaţilor PNL pentru Senat şi Camera Deputaţilor va fi definitivată. Ea va fi discutată, la începutul săptămânii, în Comitetul Judeţean Executiv, şi, miercuri sau joi, va fi făcută publică: „Vreau să avem lista gata cât mai curând, astfel încât fiecare coleg candidat să fie pus la treabă. Vreau să avem un calendar clar de activităţi în perioada următoare. Eu nu voi candida la Hunedoara, ocup locul I la Camera Deputaţilor pe lista PNL din judeţul Alba. Nu vor fi persoane din alte judeţe pe listele din Hunedoara”, a declarat ieri preşedintele interimar al PNL Hunedoara, Florin Roman (foto).

Un vinovat pentru recalcularea întârziată

Tot ieri, liderul PNL a lansat şi atacuri la adresa PSD, principalul adversar politic. Roman îl acuză pe Ilie Toma (directorul Casei Judeţene de Pensii, candidat al PSD la Camera Deputaţilor) că nu rezolvă problema recalculării pensiilor minerilor şi siderurgiştilor din judeţ, deşi există legi în vigoare în acest scop: „Domnul Toma dă vina pe lipsa softului necesar pentru recalculare, dar să ştiţi că, acolo unde se doreşte, se pot recalcula pensiile şi manual. La Alba, de exemplu, aşa se întâmplă. Durează mai mult, e drept, dar la Hunedoara asociaţiile pensionarilor stau şi se întreabă de ce nu se recalculează pensiile pentru a se elimina odată inechităţile. Există legi date, în vigoare. Cum se descurcă domnul Toma e problema lui, că de-aia e plătit”.

În „colimatorul” lui Roman a intrat ieri şi preşedintele Consiliului Judeţean: „Domnul Laurenţiu Nistor (PSD-n.red.), în loc să meargă direct la Bucureşti şi să ceară, pe cale administrativă, soluţii pentru încălzire în Deva şi în Valea Jiului, scrie scrisori deschise, făcute mai mult pentru presă. Dacă vrei să rezolvi o asemenea problemă, te duci la Bucureşti. Dar Nistor nu poartă încă haina administraţiei, poartă tot haina politică”.

Meditaţii gratuite la sediul PNL

O altă noutate adusă în atenţia publică de PNL este iniţiativa privind acordarea de meditaţii pentru elevi la sediul Organizaţiei municipale Deva a partidului: „La început ne vom ocupa de copiii din Deva, din clasele I – IV. Ei vor beneficia de meditaţii oferite gratuit, pe bază de voluntariat, de două cadre didactice calificate. Suntem în discuţii şi cu profesori pentru meditaţii destinate copiilor din ciclul gimnazial. Iniţiativa noastră li se adresează în primul rând copiilor ai căror părinţi nu au timp pentru a-i ajuta şi nici nu-şi permit să-i trimită la meditaţii. Dorim astfel să contribuim la scăderea gradului de abandon şcolar”, a anunţat preşedintele interimar al PNL Deva, Mihai Irimie.

Tags