glasul-hd.ro Web analytics

Politică

PNL: scandalul excluderilor de la Hunedoara ia amploare. Gherman şi Muzsic se acuză reciproc de colaborare cu „duşmanul”

Robert Muzsic, consilier local la Hunedoara, a fost la un pas de excludere din partid, aseară. Cel care ar fi trebuit să-i ia locul, Alexandru Mărginean, a fost exclus mai uşor, pentru că nu deţine un mandat de consilier. Muzsic, se pare, mai are o şansă.

De regulă, Biroul Politic al Organizaţiei Judeţene a PNL acceptă orice propunere de excludere votată cu unanimitate în cadrul unei organizaţii locale (cum s-a întâmplat marţi şi la Hunedoara). Aşa se părea că se va întâmpla şi aseară. În ultima clipă, preşedintele PNL Hunedoara, Lucian Heiuş, a decis să-i acorde şi „acuzatului” dreptul la apărare. „Am analizat foarte bine situaţia şi am decis ca la următoarea şedinţă a Biroului Politic să fie convocat din timp şi domnul Muzsic pentru a putea să-şi expună şi dumnealui punctul de vedere”, a declarat Heiuş.

Motivele „acuzării”

Propunerile de excludere au fost făcute de preşedintele PNL Hunedoara, Petre Lucian Gherman, şi votate în unanimitate marţi seara în Biroul Politic al organizaţiei municipale. „În cazul domnului Muzsic sunt mai multe încălcări ale statutului partidului. A exprimat public opinii care contravin politicilor PNL. De exemplu spunea, într-o publicaţie din Cluj, că el nu e de acord cu modul în care PNL-ul face opoziţie. Mai sunt şi încălcări ale codului etic. Sunt chestiuni mai personale pe care nu doresc să le expun public, dar care aduc atingere atât imaginii sale cât şi imaginii organizaţiei. Domnul Muzsic nu a respectat nici sarcinile de partid. De exemplu, a avut sarcina de a obţine de la Primărie, în calitate de consilier local, o serie de informaţii cu caracter public pentru a ne face şi noi strategia de opoziţie. Au trecut opt luni şi nu a făcut acest lucru. Ca să nu mai vorbim că îl suspectăm de colaborare cu PSD-ul. L-am propus noi să intre în Consiliul de Administraţie al Spitalului, dar nu a făcut propunerea în şedinţa de Consiliu Local. După o lună, l-a propus domnul primar Bobouţanu, şi a acceptat”.

Muzsic: „Gherman are un război cu mine de când am anunţat că vreau să candidez la Primărie”

În replică, Robert Muzsic spune că toate acuzaţiile liderului organizaţiei locale a PNL sunt nefondate: „Domnul Gherman a început un război împotriva mea încă de când am anunţat că mi-aş dori să candidez din partea PNL la postul de primar, la alegerile din 2020. De atunci a tot încercat să mă elimine din partid. Nu am exprimat nicio opinie care să încalce statutul PNL. În ce priveşte informaţiile din Primărie, domnul Gherman m-a rugat, nu mi-a trasat sarcină, să aflu cum şi cui plăteşte publicitate Dan Bobouţanu, lucru pe care nu mi-l spune nimeni (Muzsic ar fi putut apela la legea privind informaţiile de interes public şi ar fi trebuit să aibă un răspuns în 30 de zile – n.red.).  Despre chestiunile personale n-am ce să comentez, că nu ştiu care sunt. Când vine vorba despre aşa-zisa mea înţelegere cu PSD-ul, mă întreb de ce nu v-a spus domnul Gherman despre înţelegerea lui cu PSD-ul, când a reuşit să-l impună pe domnul Nicolae Baloşin director la Prim Transprest”.

Urmează un nou episod?

Robert Muzsic mai spune că Alexandru Mărginean „este o victimă colaterală” a disputei, ştiută fiind prietenia dintre cei doi. „Pe domnul Mărginean l-au acuzat că nu a participat la campaniile electorale, deşi sunt zeci de dovezi că nu e aşa. Nu-i nimic. Sunt acum în Consiliul Local colege din PNL care, în campanie, vorbeau de rău PNL-ul, postau mesajele altor partide, iar acum sunt consilieri locali. Normal că au şters postările, dar, poate, cineva, a apucat să le copieze”. Muzsic a refuzat să pronunţe şi numele colegelor la care face referire.