glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

PNL pierde un primar cu vechime

Traian – Achim Mărcuş, primar al comunei Buceş încă din 2000, a decis să părăsească Partidul Naţional Liberal. Acesta declară că, pur şi simplu, şi-a schimbat optica politică din cauză că a fost dezamăgit de conducerile PNL din ultimii ani.

„Nu mă mai regăsesc în PNL. Sunt dezamăgit de politica dusă de PNL la nivel naţional. Nu am auzit niciun lider liberal vorbind despre investiţii, agricultură, infrastructură… doar despre cum să ajungă la putere. Singura perioadă bună a liberalismului a fost reprezentată de Guvernul Tăriceanu. În rest… cred că mai înclinat spre liberalism a fost Guvernul Ponta. Plus că, între timp, şi eu m-am schimbat, am devenit mai naţionalist. Sunt încă înscris în PNL, nu am depus încă niciun act, dar acum mă gândesc ce-o să fac din punct de vedere politic. Nu bag de vină niciunui lider al organizaţiei de la judeţ. Mă deranjează însă politica lipsită de orizont a PNL”, ne-a declarat Traian Achim Mărcuş.
La alegerile prezidenţiale de anul trecut, acesta a fost acuzat de lideri ai PNL Hunedoara că „a tras cu PSD-ul”. „Atunci n-am făcut decât să nu mă implic deloc. Aşa mi se pare normal, ca oamenii să aleagă doar în funcţie de propria conştiinţă, iar oamenii din comună s-au exprimat deschis. Oricum, zona Bradului, la fel ca Valea Jiului, e o zonă mai de stânga”.

Ţîmpău: „Aş regreta”

Plecarea lui Traian Achim Mărcuş din partid nu este oficializată încă, fapte care-l face pe co-preşedintele PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, să păstreze o urmă de speranţă că primarul de la Buceş se va răzgândi: „Cu două sau trei săptămâni în urmă, am discutat cu domnul Achim Mărcuş şi mi-a spus şi mie ce v-a spus şi dumneavoastră. Tocmai această situaţie face ca domnul Mărcuş să nu fie validat drept candidat al PNL pentru alegerile locale, deşi încă face parte din partid. Ştiu că are anumite supărări, dar, personal, aş regreta să constat că decide să părăsească partidul. Totuşi, discuţiile continuă”.