glasul-hd.ro Web analytics

Politică

PNL Hunedoara, ameninţat de PLR

Mai mulţi primari hunedoreni membri ai noului PNL ar fi tentaţi să treacă la Partidul Liberal Reformator, fondat de Călin Popescu – Tăriceanu.

Informaţia, întâi apărută la nivel de zvon, dar zvonul tinde să se confirme, măcar parţial, dacă sunt luate în considerare două elemente: primul – este vorba în principal de primari de comune, edili care au nevoie de bani de la centru pentru a-şi transpune în practică proiectele; al doilea – nu mai departe de toamna anului trecut, patru primari liberali (doi din veciul PNL şi doi din PDL) erau acuzaţi de lideri ai organizaţiei judeţene că, la alegerile prezidenţiale, ar fi pactizat cu PSD şi ar fi făcut campanie pentru Victor Ponta. Co-preşedintele PNL Hunedoara, Bogdan Ţîmpău, declară că scenariul unor plecări în masă este puţin probabil: „Întotdeauna partidul aflat la guvernare face presiuni asupra primarilor. Primarii nu pot pleca, cel puţin nu acum, pentru că îşi pierd mandatul. Nu cred că se pune problema ca primari PNL să plece la PLR. Chiar şi-n preajma alegerilor locale de la anul, cred cu tărie că primarii liberali vor face ce e normal să facă. Primarii îşi doresc un partid puternic, ori PLR nu este un asemenea partid. Am auzit şi eu tot felul de zvonuri, dar îmi cunosc colegii şi am mare încredere în ei”. Dorin Gligor, celălalt lider al PNL Hunedoara, susţine spusele lui Ţîmpău şi adaugă: „Că e zvon sau nu e zvon, în următoarea şedinţă a conducerii voi propune analizarea acestei probleme. Ştiu că există un freamăt pentru formarea PLR în judeţul Hunedoara. Cine acceptă sau nu să plece, e altă discuţie”.

Moloţ: „Nu sunt implicat”

Tot la bursa zvonurilor, Mircea Moloţ ar fi direct implicat şi interesat în crearea unei filiale cât de cât puternice a PLR în judeţ. „Exilat” din partid şi suspendat din funcţia de preşedinte de consiliu judeţean, Moloţ ar dori astfel să se relanseze politic. Acesta neagă însă orice implicare în formarea PLR, fie ea directă sau prin interpuşi: „La ora actuală nu sunt implicat cu nimic în problema asta. Mai nou, dacă se face zi, Moloţ e de vină, dacă se face noapte, tot Moloţ e de vină. Cel puţin aşa abordează problema o parte a presei. Ce va fi pe viitor… vom vedea. Cât despre primarii despre care se aude c-ar dori să plece din PNL la PLR, nu ştiu ce să zic: mă gândesc c-or avea motivele lor de nemulţumire, dacă vor să plece. Dacă pleacă, cine pleacă, asta chiar nu mai e problema mea. Nu mai fac deloc politică şi, în ultima vreme, nici n-am mai stat prin Deva”.