glasul-hd.ro Web analytics

Politică

PNL cere demisia lui Bobora. Preşedintele CJ: „De un an gestionăm bazaconii lăsate de liberali”

Liderul PNL Hunedoara, Lucian Heiuş consideră că s-ar impune ca preşedintele Consiliului Judeţean, Mircea Bobora (PSD) să demisioneze. Solicitarea vine pe fondul unui nou impas în care se află gestionarea deşeurilor în judeţ: Consiliul Naţional de Soluţionare a contestaţiilor a dispus anularea procedurii prin care s-a atribuit temporar unei firme operarea deponeului ecologic de la Bârcea Mare

 

„Facem un apel la responsabilitate și solicităm președintelui CJ Hunedoara, Mircea – Flaviu Bobora, să demisioneze înainte ca nefastele consecințe ale incapacității sale să afecteze și mai grav populația județului Hunedoara! (…) Partidul Național Liberal și-a făcut datoria față de acest județ. Prin proiect, am atras circa 56 de milioane de euro pentru construcția deponeului și pentru închiderea a nouă gropi neconforme cu normele Uniunii Europene, vechile gropi de la marginea orașelor. (…) Pentru că actuala conducere a județului este incapabilă să gestioneze situația, instituții naționale și europene care monitorizează derularea proiectului pot și vor aplica importante sancțiuni!

Acum, când PSD se pregătește să sărbătorească un an de la preluarea conducerii CJ Hunedoara, situația colectării selective nu este doar urât mirositoare, ci realmente explozivă.

Licitația pentru desemnarea unui operator este blocată de contestații împotriva Caietului de sarcini, deci nici măcar nu s-a ajuns la momentul depunerii de oferte. Instituția Prefectului a declarat „o potențială stare de urgență”, iar CJ Hunedoara a demarat procedura de atribuire directă, desemnând ca operator temporar o firmă din București, patronată de un fost senator PSD”, se arată în comunicatul semnat de Lucian Heiuş.

Bobora: “Demisia mi-o pot cere doar cei din echipa mea, adică PSD”

În replică, preşedintele Consiliului Judeţean spune că situaţia actuală este generată şi de “moştenirea” lăsată de conducerile liberale ale instituţiei. “Noi, de un an întreg, gestionăm bazaconii lăsate de liberali în urmă, inclusive caiete de sarcini pentru deponeul ecologic întocmite prost. Deponeul este funcţional şi va fi cel puţin până când ne parvine motivarea CNSC. Eu consider că nu au niciun motiv să-mi ceară demisia. Demisia mi-o pot cere doar cei din echipa din care fac parte, adică PSD, în cazul în care consideră activitatea mea ca fiind ineficientă. Nu există riscul unor sancţiuni pe proiectul pentru deşeuri pentru că termenul de operaţionalizare a deponeului este 31 decembrie 2018, iar până atunci sunt convins că vom avea o licitaţie finalizată. Soluţia adoptată, de încredinţare prin negociere directă a avut la bază o situaţie de urgenţă: nu puteam risca sănătatea populaţiei din judeţ. În ce priveşte firma aleasă se opereze temporar deponeul, nu puteam să selectăm pe cineva care a făcut o ofertă de preţ mai mare cu 2 milioane de lei, adică 20 de miliarde de lei vechi, faţă de firma desemnată”.
Citeşte şi:

CNSC mai întoarce o decizie privind deponeul ecologic

Tags

5 Comments

  1. Nu le gestioneaza, le acopera riscand sa se umple de „rahat”!
    A continuat impasibil la toate avertismentele sa dea apa la moara acelorasi indivizi care au fost uneltele gastii lui MOLOT, a adus unitatile din subordine in pragul falimentului prin numirea in functii a unor personje dictate de interesele de partid si de gasca!
    Nu a luat masuri impotriva celor vinovati desi are dovezile pe masa, haosul si impostura troneaza peste tot.