glasul-hd.ro Web analytics

Politică

PMP, încă un „challenger” pentru PNL Hunedoara

Organizaţia judeţeană a Partidului Mişcarea Populară şi-a propus să depăşească PNL la alegerile parlamentare din această iarnă. Liderii locali ai PMP spun că ALDE Hunedoara (primul partid care a anunţat că doreşte locul 2 în judeţ) nu va trece de pragul electoral. În plus, aceştia susţin că sunt în discuţii pentru a „transfera” mai mulţi membri importanţi ai PNL în PMP.

În urma absorbirii UNPR de către partidul lui Traian Băsescu, la nivel judeţean, PMP ar avea aproape 6.000 de membri, după cum spune senatorul Haralambie Vochiţiu, desemnat preşedinte al organizaţiei judeţene a partidului. „Obiectivul nostru nu este ambiţios, ci realist şi mobilizator. Vrem să obţinem în judeţul Hunedoara 15 la sută din voturi, procentaj care ne-ar putea asigura un mandat de senator şi două mandate de deputat. La alegerile locale, «Alianţa pentru Hunedoara» (proiect iniţiat de Vochiţoiu – n.red.) s-a clasat pe locul 3, după PSD şi PNL. Noi vrem ca, în urma parlamentarelor, să ne clasăm chiar pe locul 2, în judeţ”, declară Haralambie Vochiţoiu (foto).

Posibile plecări din PNL spre PMP

Liderul PMP nu crede că ALDE Hunedoara va putea emite aceleaşi pretenţii, chiar dacă acest obiectiv a fost anunţat cu mai bine de o lună în urmă, de către Mircea Moloţ. „ALDE e un partid de lider şi aţi văzut cu toţii ce probleme are domnul Tăriceanu. Vântu îşi mai aminteşte întâmplări din Deltă, ba, mai mult, domnul Tăriceanu face gafele pe care le face. ALDE se va desumfla sub 3 la sută, la nivel naţional, veţi vedea. În judeţ, PNL poate fi detronat de alte partide. Nu vă ascund că suntem în discuţii cu lideri liberali nemulţumiţi de situaţia actuală din partidul lor. Vor fi surprize în perioada următoare”, a mai declarat ieri, Haralambie Vochiţoiu, refuzând însă să pronunţe nume sau funcţii ale liberalilor care ar dori să treacă la PMP. Se pare că ar fi vorba, în principal, de câţiva primari şi viceprimari liberali.

Tags
Back to top button
Close
Close