glasul-hd.ro Web analytics

Politică

PMP Hunedoara atrage nume importante. Alina State şi Bianca Timiş au aderat la Partidul Mişcarea Populară

Finanţatorul cotidianului „Glasul Hunedoarei”, Alina State, a devenit ieri membru PMP. Tot ieri a avut loc şi prima apariţie publică în această calitate a Biancăi Timiş (soţia ex-deputatului Ioan Timiş, decedat în 2010). Preşedintele PMP Hunedoara, senatorul Haralambie Vochiţoiu, spune că va continua discuţiile şi cu alte personalităţi ale judeţului care doresc să se ralieze proiectului politic PMP.

„Noi, cei care pretindem că avem spirit civic, trebuie să şi facem ceva. Am decis să încerc să mă implic politic şi pentru că, peste 10 ani, când fiul meu (acum în vârstă de doi ani şi jumătate) mă va întreba ce am făcut pentru a schimba lucrurile în această ţară şi în acest judeţ, atunci când se mai putea schimba ceva, să pot să-i spun că măcar am încercat. Nu doresc, deocamdată, să candidez la vreo funcţie, pentru că vreau, mai întâi, să repornesc o serie de proiecte pe care le-am lăsat în stand-by, în urmă cu vreo trei ani. «Glasul Hunedoarei» este unul dintre proiectele mele, iar implicarea mea în politică nu va afecta deloc politica editorială a ziarului. Îmi doresc ca «Glasul Hunedoarei» să rămână acelaşi cotidian care încearcă zi de zi să fie echidistant, o misiune destul de grea, să recunoaştem, pe plan local”, a declarat Alina State. Ea a amintit şi de scurta sa experienţă politică din perioada 2008 – 2010: „Am fost, vreme de doi ani, consilier judeţean PDL. Am reuşit atunci să fac o comparaţie între mediul privat şi ce se întâmplă în administraţia publică dar, mai ales, am văzut atunci că, de fapt, Consiliul Judeţean Hunedoara avea foarte mulţi bani la dispoziţie, dar în judeţ nu se vedea şi nu se vede mai nimic. De la situaţia economică a judeţului, una precară comparativ cu multe alte zone din ţară, pleacă mai toate problemele judeţului. Situaţia economică loveşte puternic şi în mod direct două domenii extrem de importante: sănătatea şi educaţia. Aceste două domenii, după părerea mea, au nevoie de o regândire urgentă şi eficientă. Nu-mi doresc să candidez pe vreun loc eligibil acum. Poate peste patru ani”.

Implicarea, ca obligaţie

La rândul său, Bianca Timiş, preşedinta Organizaţiei de femei a PMP Hunedoara, a declarat că a decis să-şi părăsească zona de confort pentru că s-a simţit obligată să facă acest pas: „Am simţit că pot să fac mai mult. Ca om care are în întreţinere doi copii minori şi nu poate fi «agăţat» cu nimic de nimeni, ca om care pune suflet în ceea ce face şi nu poate fi cumpărat, dar şi ca om care are o obligaţie morală a numelui pe care îl poartă, am simţit că este şi pentru mine momentul să mă implic. Am ales PMP pentru că este partidul în care te poţi exprima liber, partidul care nu-ţi impune cum şi ce să gândeşti”.

Vochiţoiu reconfirmă „ţintele” PMP pentru parlamentare: „30.001 voturi, un senator şi doi deputaţi”

Preşedintele PMP Hunedoara, Haralambie Vochiţoiu, spune că va continua discuţiile cu personalităţi ale judeţului în încercarea de a le convinge să se alăture partidului condus, la nivel central, de Traian Băsescu. Vochiţoiu crede că PMP poate recâştiga încrederea hunedorenilor care susţineau în număr mare vechiul PD, în 2004, la alegerile locale şi parlamentare şi argumentează cu rezultatele unui studiu sociologic pe care îl va prezenta detaliat peste o săptămână sau două: „Conform acestui studiu, o parte însemnată dintre votanţii PNL se îndreaptă acum spre PMP, dar şi o parte însemnată dintre votanţii PSD. Una dintre cauze este eşecul recalculării pensiilor (pentru grupele speciale – n.red.) pe baza acelor legi pe care Parlamentul le-a emis, dar care nu sunt puse în practică de aşa-zişii tehnocraţi. 80 la sută dintre cei vizaţi de legile respective sunt pensionari hunedoreni. Pentru alegerile parlamentare din această iarnă ţintele PMP Hunedoara sunt cele exprimate şi cu o săptămână în urmă: 30.001 voturi, un senator şi doi deputaţi”.

Tags
Back to top button
Close
Close