glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Plata on-line a taxelor şi impozitelor vă scuteşte de statul la coadă

Majoritatea primăriilor din judeţ au dat startul colectării taxelor şi impozitelor locale. Primele zile de lucru au strâns la ghişee deja primii plătitori. „Graba” se datorează bonificaţiilor care se acordă pentru plata integrală a dărilor la bugetul local până la sfârşitul lunii martie. Deşi până acum contribuabilii la bugetul local nu au întins cozi interminabile, cei care nu vor să aştepte să-şi achite dările au la dispoziţie varianta plăţii on-line.

Taxele şi impozitele pot fi achitate şi on-line. Primăria Deva dispune de această facilitate pentru contribuabili însă chiar dacă noi am făcut demersuri pentru a determina oamenii să plătească prin această modalitate, cei care au ales această alternativă nu sunt foarte mulţi. Se pare că totuşi oamenii preferă să stea la coadă. Noi suntem afiliaţi la programul de plată on-line gestionat de STS şi care este sută la sută sigur. Pe site-ul ghiseul.ro sunt afişate inclusiv paşii pe care trebuie să îi urmeze un utilizator al serviciului de plată on-line şi facem apel la cetăţeni să folosească cu încredere această metodă de plată”, a precizat purtătorul de cuvânt al Primăriei Deva, Andrei Nistor. Serviciul de plată on-line este disponibil pentru majoritatea administraţiilor de municipii şi oraşe din judeţ.

Deva: Grad mare de colectare a impozitelor pe 2013

Municipiul reşedinţă de judeţ stă bine la capitolul colectare taxe şi impozite. Potrivit reprezentanţilor administraţiei locale, gradul de colectare se apropie de 90 de procente. „De precizat faptul că stăm foarte bine la colectarea taxelor şi impozitelor locale de la persoane fizice şi juridice. În decembrie gradul de colectare trecea de 80 la sută, dar cifrele nu sunt încă finalizate, aşa că ne aşteptăm să ne apropiem de 90 de procente. Ne declarăm mulţumiţi”, a adăugat Andrei Nistor.