glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Planul oficialilor Mureşului: neprezentarea la primele două etape ale returului

Chiar dacă oficialii clubului devean păstrează acelaşi ton misterios, lucrurile sunt din ce în ce mai clare. Mai mult ca sigur, Mureşul nu se va mai regăsi printre formaţiile care vor lua startul săptămâna viitoare în seria a doua a Ligii secunde. Planul conducerii este unul simplu, neprezentarea la primele două etape ale sezonului de primăvară.

În aceste condiţii, la prima neprezentare, echipa va fi sancţionată cu pierderea jocului la „masa verde”, iar după cea de-a doua s-ar lua hotărârea excluderii formaţiei din campionat, prin aplicarea unui aliniat al articolului 79 din cadrul ROAF, care spune că „neprezentarea la două jocuri consecutive din cadrul aceleiaşi ediţii a campionatului de seniori (…), se sancţionează cu excluderea din competiţie şi retrogradarea în categoria inferioară în anul competiţional următor”.

Se evită sancţiunea maximă

Prin punerea în aplicare a acestei strategii, Mureşul ar fi retrogradată doar un singur eşalon, evitând astfel sancţiunea maximă, care ar veni dacă echipa şi-ar anunţa retragerea oficial: retrogradarea directă în Liga a IV-a şi interzicerea dreptului de a promova pentru următorii trei ani. Mai mult, conducătorii „alb-roşiilor” ar avea timp suficient până la startul noii ediţii, pentru a putea găsi soluţii pentru continuarea activităţii, dacă acest lucru s-ar mai dori cu adevărat.

Olariu, aşteptat să îşi rezilieze contractul

Dacă aproape toţi jucătorii (cu excepţia juniorilor Ungur, A. Dan şi A. Petresc) au încheiat conturile cu gruparea de sub cetate, nu acelaşi lucru se poate spune şi despre „principalul” Constantin Olariu, care este aşteptat în perioada ce urmează, la Deva, pentru a-şi lămuri situaţia contractuală. „Mă voi prezenta la Deva, săptămâna ce urmează pentru a-mi rezilia înţelegerea. Tot săptămâna viitoare am înţeles că se vor şti mai multe în legătură cu viitorul clubului, însă în general, e clar că nu se va mai continua”, a spus Olariu, care va aştepta până în vară, pentru a-şi găsi o altă echipă.