glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Plafonul unui apartament ANL s-a prăbușit. Chiriaș: „A venit fata de la școală și m-a sunat: tati, a picat tavanul în casă!”

O tragedie a fost la un pas să se întâmple, la Orăștie. Tavanul unui apartament ANL s-a prăbușit, iar bucăți mari și groase din el au căzut pe jos. Din fericire, nimeni nu a fost acasă, în momentul producerii incidentului. Fetița familiei Lozneanu a fost cea care a descoperit dezastrul, în momentul în care a venit de la școală, și și-a anunțat părinții.

deschidere foto mic 2Totul s-a întâmplat în cursul zilei de luni. Familia Lozneanu, din Orăștie, locuiește în blocul ANL de peste nouă ani. În ultimele săptămâni, câteva fisuri pe tavanul sufrageriei au început să apară, dar membrii familiei nici nu s-au gândit la dezastrul ce avea să se întâmple. „Acum (n.r. luni), la ora 13, a venit fata de la școală, m-a sunat și mi-a spus: tati a picat tavanul în casă. Am venit eu de la lucru, am fugit repede și m-am uitat. Tot a picat, și încă stă să pice. Acum și în hol s-a încovoiat. Am încercat să iau legătura cu cineva din primărie, dar nimeni nu răspunde la telefon. Atât am avut norocul că au fost copiii la școală, eu la serviciu… Copiii mai stau aici în cameră pe burtă, pe jos, cu telefoanele sau cu tabletele. E apartament închiriat de la Primărie”, a declarat pentru „Glasul Hunedoarei” Dumitru Lozneanu.

Reacția primarului

Contactat de „Glasul Hunedoarei”, primarul municipiului Orăștie, Ovidiu Bălan, nu a știut, în primă fază, despre producerea acestui incident. A revenit apoi cu un telefon, și ne-a spus că o echipă a mers la fața locului de urgență. „Colegii mei acum s-au dus acolo și urmează să inventarieze, să evalueze și să ia măsurile în consecință. Să vedem dacă se mai poate locui acolo. Trebuie văzut dacă locuința mai prezintă siguranță. Dacă e cazul, vom lua o măsură pentru a muta familia. Vom anunța și Agenția Națională de Locuințe. Blocul este de dinainte de a fi eu primar”, a spus Ovidiu Bălan. După două ore, edilul avea o primă evaluare asupra situației. În perioada imediat următoare, apartamentul va intra în reparații, iar un tavan de rigips va înlocui vechiul plafon. „Familia și-a manifestat dorința de a rămâne în locuință, deși noi i-am pus la dispoziție o garsonieră, în cazul în care vor să meargă în altă parte. Am făcut o comisie care inventariază toate locuințele din blocul respectiv. Comisia este formată din trei persoane, două de la Direcția Tehnică și una de la Inspecția în Construcții. Mâine îmi vor prezenta raportul, după ce verifică toate apartamentele. Se pare că ar fi o problemă și în holul locuinței”, a declarat edilul Orăștiei. Potrivit acestuia, singura explicație pentru producerea incidentului ar fi faptul că „în momentul în care au fost turnat planșeul a fost pusă folie dedesubt și s-a creat o chestiune foarte lucioasă în tavan. Când s-a tencuit, nu a făcut aderență tencuiala cu stratul suport de la placa”, a explicat primarul. Blocul ANL a fost construit în urmă cu 10 ani.deschidere foto mic

„Am avut un înger păzitor”

Familia Lozneanu spune că nu poate să își părăsească locuința acum, în prag de sărbători, și mai ales nu poate să plece din apartament, pentru că au copiii care trebuie să meargă la școală. Oamenii se vor muta toți în camera care are deja tavanul căzut, pentru a fi în siguranță. Grav este, însă, că întregul apartament pare să aibă probleme, în urma evaluărilor. „Le-am arătat că tot apartamentul sună a gol. În toate camerele, și pe holuri, și în baie, peste tot. Decopertăm aici camera asta toată și dormim aici, toți. Mutăm patul copiilor în sufragerie, și dormim aici cu toții. Nu avem ce face, nu putem pleca. Sunt copiii la școală, avem haine… Ne trămbălim acum, în prag de sărbători? Bine că nu a fost mai rău! Am avut noroc că au fost copiii plecați la școală. Dar dacă se întâmpla azi-noapte, când dormeam în pat? Noroc mare de la Dumnezeu, am avut un înger păzitor!”, susține Dumitru Lozneanu.

2 Comments

  1. Alooo
    Oancea întreabă-ti viceprimarul unul Mareș, parcă îl cunoști, ce a avut in cap când se lăudau cu parcarea. Sunteți praf.