glasul-hd.ro Web analytics

Rețeta săptămâniiTimp liber

PIZZA CU OU

Ingrediente: Pentru aluat: 500 g făină, 250 ml apă călduţă, 1 linguriță drojdie uscată, 1 linguriță zahăr, 1 linguriță sare. Pentru umplutură: ouă, sos de roşii, salam, ciuperci, 3 frunze busuioc.

Mod de preparare>

Pentru aluat, într-un vas se amestecă drojdia, apa şi zahărul. Se amestecă şi se lasă 5 minute să facă spumă. Se amestecă făina cu sarea, i se face un gol şi se pune amestecul lichid. Se amestecă înglobând făina şi apoi se frământă în jur de 10 minute pe masa presărată cu făină. Se pune aluatul într-un vas uns uşor cu ulei şi se lasă 30 de minute să crească, acoperit cu un şervet. Se întinde aluatul şi se transferă în tava mare a aragazului unsă cu ulei. Se unge aluatul cu sosul de roşii, se pune salamul tăiat mărunt şi ciupercile la fel şi se dă la cuptor pentru 10 minute. Apoi, se scoate, se pune uşor câte un ou de porţie şi se mai lasă la cuptor 10 minute. Se serveşte cu busuioc mărunt tăiat. Poftă bună!

Loading...