glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Pistolarul din trafic şi cinci hoţi, capturaţi de oamenii legii

Mai mulţi tineri care se sustrăgeau cercetării în cadrul unor dosare penale au fost identificaţi, la sfârşitul săptămânii trecute, de poliţişti, în urma unor razii care au avut loc în municipiile Deva şi Petroşani.

Oamenii legii au reuşit să „pună mâna” pe şase persoane care, pe parcursul anului trecut, au comis mai multe fapte penale. Cei şase „magnifici” au încercat şi, pentru o bună perioadă, chiar le-a reuşit să „fenteze” legea, însă, în cele din urmă au fost prinşi de poliţişti şi vor răspunde pentru faptele pe care le-au comis.

Şoferul pistolar, prins de poliţiştii deveni

Un tânăr în vârstă de 23 de ani, din municipiul Hunedoara, care se sustrăgea urmăririi penale pentru săvârşirea infracţiunii de uz, fără drept, de armă neletală din categoria celor supuse autorizării, a fost depistat de poliţiştii deveni. Poliţiştii au stabilit că tânărul, în data de 13 octombrie 2011, în urma unei altercaţii în trafic cu un alt conducător auto, a folosit în public un pistol cu bile de cauciuc, deţinut în mod legal, trăgând un foc de armă în plan vertical.

Hoţi „calificaţi” în furturi din imobile

În cursul aceleiaşi acţiuni, poliţiştii l-au depistat şi pe Mircea C., de 24 de ani, din municipiul Deva, cu antecedente penale, care se sustrăgea urmăririi penale. Suspectul era căutat de poliţişti după ce, în data de 10 octombrie 2011, a sustras mai multe materiale de construcţie din curtea unui imobil situat pe strada Zăvoi din municipiul Deva, cauzând un prejudiciu în valoare de 4.500 de lei. Totodată, a fost depistat şi Alexandru K., de 25 de ani, din Deva, cu antecedente penale, care se sustrăgea urmăririi penale tot pentru săvârşirea infracţiunii de furt calificat. „Poliţiştii au stabilit că acesta, în perioada 21-23.05.2011, a sustras prin efracţie, din incinta unui atelier de reparaţii electrocasnice aparţinând unei societăţi comerciale din Deva, un laptop în valoare de 1.500 de lei. La domiciliul acestuia au fost identificate mai multe bunuri a căror provenienţă era incertă şi fără acte doveditoare, care urmează a fi verificate în dosarele penale aflate în lucru”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector Bogdan Niţu.
Alt hoţ „calificat”, Olivian H., de 19 ani, din Deva, cu antecedente penale, care se sustrăgea urmăririi penale, a fost prins de oamenii legii şi condus la sediul Poliţiei Municipiului Deva. Şi acesta era căutat de poliţişti pentru a fi cercetat cu privire la comiterea unei infracţiuni de furt calificat. În noaptea de 21/22 decembrie 2011, tânărul a sustras mai multe bunuri de pe scara unui bloc de locuinţe situat pe strada Duiliu Zamfirescu din Deva, creând un prejudiciu în valoare de 300 de lei.

Tineri infractori „săltaţi” din Aeroport

Doi tineri, infractori „de profesie”, au fost prinşi de oamenii legii, în urma unei razii efectuate în Cartierul Aeroport din Petroşani. Astfel, poliţiştii au reuşit să-l depisteze pe Adrian D., de 22 de ani, din Petrila, care în noaptea de 3 spre 4 iunie 2011, în timp ce se afla în incinta unui club din Petroşani, i-a furat unei tinere în vârstă de 23 de ani, un telefon mobil. Tânărul este cercetat în libertate pentru furt calificat, iar prejudiciul, în valoare de 2.000 de lei, a fost recuperat. Tot în urma raziei a fost identificat şi un tânăr de 17 ani, din Petroşani, pe numele căruia Judecătoria Petroşani a emis un mandat de executare a pedepsei închisorii, fiind condamnat la o pedeapsă privativă de libertate de doi ani pentru furt calificat. Minorul a fost escortat şi „depus” în Penitenciarul Bârcea Mare, în vederea executării pedepsei.