NEWS ALERT:
Home / Timp liber / „Pirații din Caraibe 5” și Târgul European al Castelelor, în acest weekend
Tirgul european al castelelorWatermark 1777 (1)

„Pirații din Caraibe 5” și Târgul European al Castelelor, în acest weekend

În acest sfârșit de săptămână hunedorenii care doresc să iasă din rutina cotidiană au posibilitatea să ia parte la mai multe evenimente cultural-artistice. Cinefilii pot viziona în premieră „Pirații din Caraibe 5”, iar pasionații de istorie sunt invitați la o nouă ediție a Târgului European al Castelelor.

„Pirații din Caraibe 5” în premieră la cinematograful deveanfilm

Cinefilii din județ au ocazia să vizioneze în premieră „Pirații din Caraibe 5”, regizat de Joachim Rønning și Espen Sandberg. Pelicula rulează începând de astăzi, până miercuri la Cinematograful „Patria” din Deva, de la orele 14:00, 17:00 și 20:00. Prețul unui bilet este 10 lei. Atras într-o aventură cu totul nouă, căpitanul urmărit de ghinion Jack Sparrow este lovit și mai abitir de valul neșansei atunci când pirații fantomă conduși de vechiul său inamic, groaznicul Căpitan Salazar (Bardem), evadează din Triunghiul Diavolului hotărâți să nimicească toți pirații de pe mare… inclusiv pe el. Singura speranță de supraviețuire a Căpitanului Jack ține de găsirea legendarului Trident al lui Poseidon, un artefact puternic, ce îi conferă posesorului său controlul total asupra apelor.

Târgul European al Castelelor la a III-a ediție

Castelul Corvinilor găzduiește în acest weekend cea de-a III-a ediție a Târgului European al Castelelor, un eveniment unic în România care doreşte să promoveze frumuseţea monumentelor istorice din țară și din Europa. Evenimentul are loc în perioada 27-28 mai și este organizat de primăria Hunedoara și Muzeul Castelul Corvinilor. Târgul European al Castelelor 2017 se bucură de prezenţa a 29 de obiective istorice din cinci țări europene: Austria, Slovacia, Ungaria, Bulgaria și România. În cadrul evenimentului, expozanţii îşi vor putea face cunoscută oferta turistică şi îşi vor putea prezenta principalele elemente de atracţie turistică şi istorică. Din județul Hunedoara, la eveniment își vor face cunoscută oferta turistică cinci monumente: Castelul Magna Curia, Cetatea Sarmizegetusa Regia, Cetatea Medievală Mălăiești, Cetatea Devei și Castelul Corvinilor. „Pe parcursul târgului ne vom bucura de prezența pictorului Marius Buruiană care va face demonstrații de pictură vizitatorilor, aceștia având posibilitatea să achiziționeze piese ale artistului cu tematica Castelului Corvinilor. Pentru a intra în atmosfera vremurilor de altădată, în cea de-a doua zi a evenimentului se vor organiza turniruri și concursuri medievale, tir cu arcul, simulări de lupte între cavaleri şi lecţii de spadă”, au anunțat organizatorii.

Despre Raluca STROIA

Citește și

cetate

Idei de relaxare pentru 1 mai. Vizionări de filme, spectacol folcloric, plimbare cu mocănița sau vizite la Castel, cetate sau Sarmizegetusa Regia

Ziua de 1 Mai este o ocazie numai bună pentru a pleca de acasă și …