glasul-hd.ro Web analytics

Învățământ

„Picaţii” la Bac, dezinteresaţi de meditaţii. Elevii chiulesc de la pregătirea suplimentară pentru examenul din toamnă

În unităţile de învăţământ din judeţul Hunedoara unde procentul de promovabilitate la prima sesiune a Bacalaureatului a fost scăzut se organizează pregătire suplimentară pentru Bacalaureatul din toamnă. Cu toate că profesorii vin din concediu să predea elevilor, iar meditaţiile sunt gratuite, absolvenții nu s-au arătat prea interesaţi de aceste demersuri.

După afişarea rezultatelor la prima sesiune a examenului de maturitate, la fel ca în fiecare an, directorii unităţilor de învăţământ au luat măsuri specifice pentru ca elevii să poată să se pregătească temeinic pentru a doua sesiune a examenului. Astfel, în majoritatea liceelor din judeţul Hunedoara au fost organizate centre de instruire suplimentară pentru elevii nepromovaţi la Bac, iar profesorii sunt pregătiţi să le ofere tinerilor toate informaţiile necesare pentru a putea obţine o notă de trecere la materiile la care au întâmpinat probleme. Chiar dacă aceste meditaţii sunt organizate în folosul elevilor şi pentru ca aceştia să acumuleze cât mai multe cunoştinţe pentru ultima şansă de promovare a examenului maturităţii din acest an, se pare că acest lucru nu prezintă interes pentru absolvenţii hunedoreni.

Prezenţă de zece la sută la Brad

Mai mult, profesorii se plâng că deşi vin din concediu pentru a le preda tinerilor, ei nici nu se sinchisesc să se prezinte la ore. Avem pregătire suplimentară pentru elevi, dar din păcate aceştia nu se prezintă. Există absolvenţi de anul trecut, de acum doi ani, care nu au promovat nici acum Bacalaureatul dar care nici nu participă la meditaţiile gratuite pe care le organizăm la liceu. Din păcate, aceşti tineri nu sunt interesaţi să promoveze examenul. Pot să spun că aproximativ 10 la sută din elevii nepromovaţi au participat la pregătirea suplimentară, cea ce este un procent foarte mic. Este păcat că profesorii vin din concediu pentru a le întinde o mână de ajutor acestor tineri, iar ei tratează acest lucru cu indiferenţă”, a precizat directorul Colegiului Naţional „Avram Iancu” Brad, Ovidiu Suciu.