NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Petroşaniul îngheaţă. CEH furnizează căldură doar dacă i se plătesc facturile restante
bradean-suferind-din-cauza-frigului

Petroşaniul îngheaţă. CEH furnizează căldură doar dacă i se plătesc facturile restante

 

Peste 6.000 de locuitori ai municipiului Petroşani suferă de frig. Complexul Energetic Hunedoara refuză să furnizeze căldură din cauza restanţelor acumulate şi-n iarna trecută. Primarul Petroşaniului cere demisia directorului CEH

Societatea Termoficare S.A. Petroşani a cerut încă de joia trecută Complexului Energetic Hunedoara începerea furnizării de agent termic în sistemul centralizat. Se pare că adresa a ajuns la sediul CEH doar astăzi (cel puţin aşa a fost înregistrată, cu data de 10 octombrie). Răspunsul Complexului este unul negativ. CEH anunţă că doar pentru agentul termic furnizat în Petroşani iarna trecută, societatea Termoficare S.A. mai are de plătit peste 2 milioane de lei, iar totalul datoriei se ridică la 57 de milioane de lei. „Conducerea Societăţii Complexul Energetic Hunedoara SA îşi exprimă disponibilitatea furnizării agentului termic primar necesar pentru asigurarea încălzirii consumatorilor municipiului Petroşani în condiţiile în care administraţia SC Termoficare SA Petroşani – societate în reorganizare judiciară se angajează la plata sumelor rezultate din prestarea acestui serviciu”, se mai arată într-un comunicat al CEH.

Primarul Petroşaniului, Tiberiu Iacob Ridzi a reacţionat solicitând demisia directorului CEH, Cosmin Chiuzan. „Nu poţi să stai pe sute de milioane salariu şi să te doară undeva de toate şi de tot, că eşti tu Chiuzan”, a adăugat Ridzi.

În Petroşani aproximativ 2.000 de locuinţe mai sunt conectate la sistemul centralizat de încălzire. Acestora li se adaugă peste 200 de societăţi comerciale şi aproape toate unităţile de învăţământ din oraş.

 

 

 

Despre Ciprian IANCU

Citește și

explozie-mina-Medium

Minele din Valea Jiului au mai luat o viață. Un miner a murit după ce a fost lovit în cap de o piesă metalică foarte grea

Tragedie în subteranul minei Livezeni. Un miner a murit după ce a fost lovit în …