glasul-hd.ro Web analytics

Petiţie online în sprijinul lui Traian Berbeceanu

Susţinătorii lui Traian Berbeceanu au creat o petiţie online prin care cer autorităţilor să analizeze sau, după caz, să prezinte concluziile rezultate în urma analizei raportului depus la IGPR de către fostul şef al BCCO Alba. Petiţia este adresată Consiliului Superior al Magistraturii, Guvernului, Ministerului Justiţiei, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, DNA, DIICOT, Ministerului Afacerilor Interne, SRI şi Avocatului Poporului.

Sute de semnatari

În mai puţin de o zi de când a fost create, petiţia a fost semnată de peste 700 de persoane. Cei mai mulţi semnatari sunt din judeţul Hunedoara, dar se regăsesc şi persoane din Alba, Bucureşti sau chiar din străinătate. Potrivit iniţiatorilor, petiţia vine după ce, în luna iulie, Traian Berbeceanu a depus la Inspectoratul General al Poliţiei Române un raport prin care reclama mai multe fapte săvârşite de unii dintre colegii şi superiorii lui.

Observând că în raport erau reclamate fapte săvârşite de către persoane ce aveau calităţi speciale în cadrul unor instituţii publice şi considerând că funcţionarii IGPR nu au competenţa şi atribuţiile necesare pentru cercetarea lor, IGPR a înaintat, prin două adrese, raportul întocmit de către comisarul şef Traian Berbeceanu, către Parchetul General şi către Direcţia Naţională Anticorupţie. Subsemnaţii dorim să aflăm din ce cauze obiective şi reale, poliţiştii şi procurorii care au fost menţionaţi în raportul întocmit de către comisarul şef, Traian Berbeceanu, ce a fost înaintat superiorilor săi de la IGPR, nu au fost cercetaţi disciplinar şi/sau penal de către autorităţile competente, ci au întocmit un dosar în care au efectuat cercetare penală împotriva celui care i-a reclamat prin raportul depus la IGPR în iulie 2013”, precizează iniţiatorii în cadrul petiţiei.

Analiza anchetei în dosarul lui Berbeceanu

O ală cerinţă a semnatarilor petiţiei este aceea de a se analiza modul în care  s-a anchetat dosarul în care este cercetat Traian Berbeceanu

Subsemnaţii, în calitate de cetăţeni responsabili şi conştienţi de drepturile noastre, VĂ RUGĂM SĂ VĂ EXERCITAŢI DREPTURILE ŞI SĂ VĂ RESPECTAŢI OBLIGAŢIILE PE CARE VI LE CONFERĂ FUNCŢIILE PUBLICE OCUPATE ÎN INTERESUL CETĂŢENILOR ROMÂNIEI, să dispuneţi verificări cu privire la modul în care s-a desfăşurat ancheta în dosarul penal în care a fost cercetat comisarul şef Traian Berbeceanu, modalitatea aplicată de către procurori la audierile din dosar, modalitatea de înregistrare a convorbirilor ale căror stenograme au fost depuse la dosar, respectiv dacă au fost obţinute toate autorizaţiile în conformitate cu prevederile legale şi dacă au fost folosite potrivit legislaţiei în vigoare”, mai este precizat în textul petiţiei.