NEWS ALERT:
Home / Actualitate / Peste 6000 de hunedoreni au fost ascultaţi cu mandat de la judecători. Aproape 2000 de cereri depuse de procurori în acest scop au fost aprobate de instanţele hunedorene, în perioada 2010 – 2015
MAIN FOTO

Peste 6000 de hunedoreni au fost ascultaţi cu mandat de la judecători. Aproape 2000 de cereri depuse de procurori în acest scop au fost aprobate de instanţele hunedorene, în perioada 2010 – 2015

Statistica întocmită de avocatul clujean Radu Chiriţă, document care este pe cale să producă un nou scandal naţional, arată că instanţele de judecată din judeţ au acceptat mai toate solicitările de mandate de interceptare depuse de anchetatori, în intervalul 2010 – 2015.

Conform documentului prezentat de avocatul Radu Chiriţă, între 2010 şi septembrie 2015, Tribunalul Hunedoara a aprobat 1108 cereri de interceptare dintr-un total de 1119. Judecătoria Deva este pe locul „secund”, cu 400 de mandate aprobate dintr-un total de 405 cereri. Ciudat este că Judecătoria Hunedoara apare de două ori în tabelul publicat de avocatul clujean (fiind singura situaţie de acest fel din întregul document, deci, sunt şanse să fie vorba de o greşeală): o dată cu 250 de cereri în total şi 245 aprobate, a doua oară tot cu 250 de cereri şi 244 de mandate aprobate.

Conform documentului amintit, Judecătoria Petroşani a avut 128 de solicitări de interceptare cu mandat şi a aprobat 120. Judecătoria Haţeg a înregistrat 57 de asemenea situaţii în perioada 2010 – septembrie 2015 şi le-a aprobat pe toate. La fel s-a întâmplat şi în cazul Judecătoriei Brad, unde au fost 20 de cereri pentru mandate de interceptare. La Judecătoria Orăştie au fost 48 de solicitări de acest fel dintre care 41 au fost aprobate.

Curtea de Apel Alba a avut 137 de cereri şi a aprobat 108, rezultând una dintre cele mai mici rate de accept din ţară, 78,8 la sută, faţă de „media naţională” calculată de Radu Chiriţă la 93,4 la sută.

Concluziile autorului

Pe blogul său, avocatul Radu Chiriţă spune că numărul persoanelor interceptate poate să fie şi de trei ori mai mare decât cel al solicitărilor acceptate de instanţele de judecată. „În total s-a cerut autorizarea interceptării telefoanelor de 109,946 ori în cei aproape 5 ani care au făcut obiect al solicitării. Din ele, au fost admise 102,729 cereri. Pentru cine nu ştie pe o cerere, de regulă, figurează mai multe persoane, rar se întâmplă să fie doar unul singur vizat de o cerere. Estimez că, în medie, e vorba de minim 3 persoane pe cerere, ceea ce înseamnă că în aştia 4 ani şi ceva bunicuţa a ascultat, cu acte în regulă, vreo 300.000 de oameni. Naţie de infractori, ce să faci… (…) Pe mine m-a şocat şi numărul fantastic de mare de cereri care se adresează Judecătoriilor. Ţinând cont de competenţa acestor instanţe, mă tot întreb pentru ce Dzeu de fapte s-o cerut interceptarea de 2200 de ori la Judecătoria Constanţa sau de 1500 ori la Judecătoria Ploieşti. Dă-o, frate, dracu’ dacă cerem şi primim interceptări pentru furt sau înşelăciune… Ca să dau alt exemplu, mă tot întreb pe cine o fi ascultat procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Săveni în 259 de dosare? Pe cine? Există 250 de dosare la acel parchet? Mă tot întreb… Oricum, jumate minim din cititori or intrat pe google să vadă unde e Săveniul. Mai sunt concluzii, dar fiecare le trage pentru el. Eu încep să gândesc din ce în ce mai abitir la Canada, Australia sau, de ce nu, Congo”.

Puteţi citi articolul lui Radu Chiriţă accesând link-ul

http://raduchirita.ro/

 

Tabelul îl găsiţi aici:

http://raduchirita.ro/interceptari.pdf

Despre Ciprian IANCU

Citește și

Termocentrala Mintia - Grupu 1 8841

Mintia are, din nou, gaz metan. Lider de sindicat: „Asistăm la sabotarea sectorului energetic chiar de către Guvernul României și la punerea la pământ a unei termocentrale”

Ieri după-masă, după 46 de ore în care Termocentrala Mintia a funcționat fără gaz metan, …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *