glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Peste 100 de pugiliști dau din pumni, la Hunedoara, pentru Cupa României

Prima competiție majoră de box ce are loc în municipiul de pe Cerna, după mai bine de 15 ani, debutează duminică, în Sala „Constructorul”. 110 pugiliști din întreaga țară vor lupta la 10 categorii de greutate pentru Cupa României la tineret (17-18 ani). Întrecerea se va întinde până joi, 30 aprilie, când sunt programate finalele.

Competiția este organizată de Clubul Sportiv Școlar Hunedoara, Asociația Județeană de Box Hunedoara, în colaborare cu Federația Română de Box și cu sprijinul Consiliului Local Hunedoara, care a  alocat suma de 10.000 lei.

Un hunedorean, printre favoriți

Directorul CSŞ Hunedoara, Nicolae Cîrstea, spune că gruparea pe care o conduce a insistat să organizeze o întrecere pugilistică de primă mână, la nivel naţional al amatorilor, tocmai din dorinţa de a-i prezenta publicului hunedorean pe performerii oraşului. „În ring se va afla și Sorin Dobondi (cotat cu șanse mari la trofeu, la categoria sa, 64 de kilograme – n.red.), unul dintre cei mai promițători pugiliști ai secției noastre, medaliat, printre altele, cu bronz la Mondialele de juniori, astfel că dorim să atragem public şi să-i convingem pe părinţi că merită să-şi trimită copiii să facă sport în una dintre secţiile noastre. E mult mai bine decât să stea, acasă, pe net”, a spus Cîrstea. Cei 110 pugiliști participanți vor lupta pentru trofeele puse în joc la 10 categori de greutate: 46-49 kilograme, 52 kg; 56 kg; 60 kg; 64 kg; 69 kg; 75 kg; 81 kg; 91 kg. și + 91 kg. Duminică, boxeurii vor lupta, de la ora 17.00, în preliminarii, pentru ca luni și marți să se dispute sferturile de finală (de la aceeași oră), semifinalele și finalele fiind programate pentru miercuri, respectiv joi (ora 11.00). Intrarea publicului va fi liberă!

Sala „Constructorul”, renovată pe ultima sută de metri

Sala în care va avea loc întrecerea a fost renovată, zilele acestea, după o perioadă în care a fost complet neglijată. Astfel, o mână de muncitori au zugrăvit toţi pereţii, vestiarele şi grupurile sanitare au fost reparate, iar scaunele individuale din tribună au fost cosmetizate și ele, totul pentru ca la ora primului gong locația să se prezinte în condiții optime pentru a găzdui o competiție cu caracter național. Sala „Constructorul” face parte din baza sportivă cu acelaşi nume, construită cu decenii în urmă de societatea de stat care, practic, a construit întregul oraş, dar şi mai multe combinate siderurgice: ICSH. În ultimul deceniu, ICSH cu tot patrimoniul său a ajuns în proprietatea Grupului Tender. ICSH-ul se află acum în procedură de insolvenţă.