glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Pesediștii care se vor primar al Devei „se bat” în scrisori

Lupta cea mai acerbă pentru fotoliul de primar al Devei nu se dă între doi candidați din partide diferite, ci între cei trei posibili candidați ai PSD. Zilele trecute, toți au trimis, sub diferite forme, scrisori devenilor. Dacă unul se laudă cu susținerea partidului, altul le transmite oamenilor sfaturi contra caniculei, iar primarul interimar în funcție este „alături de Deva, prin fapte, nu vorbe”.

Primul care a transmis devenilor o scrisoare este Radu Barb. Pe o coală  A4, acesta se prezintă și susține că va fi pregătit pentru o „competiție serioasă, bazată pe proiecte reale pentru oameni”. „Am susținera unui partid puternic, PSD, al cărui membru sunt de 10 ani. Cred că e important, deoarece nu voi fi singur atunci când îmi voi expune proiectele mele și ale dumneavoastră în fața consilierilor locali, iar legăturile cu administrația județeană, Guvernul României și Parlamentul României vor fi unele foarte strânse”, scrie Radu Barb în scrisoarea adresată oamenilor.

Al doilea posibil candidat care „s-a gândit” la deveni, de data aceasta la sănătatea lor, este medicul Emil Stoica. Pe fața unui „fluturaș”, lângă poza lui, stă scris: „Sănătatea și confortul dumneavoastră pe primul loc! Dr. Emil Mariș Stoica, consilier local al Municipiului Deva”. Pe verso, șapte sfaturi utile pe timp de caniculă, lângă care, la final, consilierul local își trece și numărul de telefon mobil, cu mențiunea: „Pentru informații suplimentare, nu ezitați să mă contactați”.

Nici Ovidiu Moș, primarul interimar al Devei, nu s-a lăsat mai prejos. Pe ușile scărilor de bloc au fost lipite, zilele acestea, afișe cu tricolorul pe margine, cu titlul „Alături de Deva, prin fapte, nu vorbe”. „Pentru a fi cât mai aproape de locuitorii Devei și pentru a vă putea ajuta în rezolvarea mult mai operativă și eficientă a unor probleme de interes public sau personal, vă puteți adresa direct următoarelor servicii specializate din cadrul Primăriei Municipiului Deva sau subordonate Consiliului Local (…)”, se arată în „scrisoarea” în care sunt date numere de telefon ale diferitelor servicii, semnată „cu deosebită stimă și respect, Primarul municipiului Deva, Ovidiu Moș”.

Ce spun candidații

„Glasul Hunedoarei” i-a sunat pe toți trei candidații PSD, care se luptă între ei pentru a obține „binecuvântarea” partidului de a intra în lupta pentru Primăria Deva. Radu Barb spune că scrisorile au fost trimise din banii lui, PSD neavând nicio implicare în asta. „Partidul nu mi-a oferit niciun sprijin financiar, toate scrisorile fiind plătite din banii mei, pe persoană fizică. Acestea au costat 0,07 lei, pe bucată, ceea ce înseamnă că pentru 10.000 de bucăți au costat 700 de lei, iar cu tot cu TVA 833 de lei”, a declarat Radu Barb, unul dintre cei trei posibili candidați ai PSD.

Întrebat fiind de ce a ales tocmai acum să trimită sfaturi de caniculă devenilor, ținând cont de faptul că și vara trecută a fost una la fel de călduroasă, dar oamenii nu au primit în poștă nimic, Emil Stoica a spus: „(n.r. râde) I-am făcut din două motive. Unu la mână, ele sunt utile, pentru ca lumea să știe cum să se ferească de caniculă. Doi la mână, sunt consilier local și am altă <bătaie lungă> pe partea astalaltă. Cred că este mai de bun simț. Eu am plătit tot, nu PSD. Sunt din banii mei. Am făcut 25.000 de fluturași și m-au costat 560 de lei”, a spus Emil Soica.

Contactat fiind, Ovidiu Moș a spus: „Eu îmi fac treaba în administrație. Eu nu fac campanie”. Acesta a continuat spunând că nu vrea să comenteze în niciun fel acțiunile colegilor săi.

Tags

3 Comments

 1. Radu Barb nu e cumva medic? Mi s-a întâmplat să merg la spital cu o consultație urgentă din partea unui internist.
  Era o zi de vineri. Domnul dr. a ieșit din cabinet din policlinică și a data cap în cap cu mine dar a continuat la cabinetul său din spital. Eu după el. Am intrat în cabinet i-am spus despre ce e vorba dar a refuzat să mă consulte spunând că pleacă în concediu.
  După tatonări și plimbări din spital în policlinică am beneficiat de consultul altui dr. care m-a chemat la control peste 5 zile.
  Am revenit și pe holul spitalului cu cine credeți că am avut plăcerea? Cu dr. Barb în halat alt în compania a două persoane dintre care una era asistentă.
  Credeți că m-am abținut? Nu. Nu puteam să mă abțin că am 2 asigurări medicale serioase și eram într-un mare pericol din cauza unui cheag de sânge blocat pe o venă principală. L-am întrebat dacă este în concediu și mi-a răspuns că urmează să plece.
  Probabil ca Primar va fi mai disponibil și cu ORTODOCȘII !
  Nu știu ce-mi va fi mai de folos mie și pacienților: să
  plece Primar?

 2. Nu-i doamna medic de meserie asta care pierde timpul pe banii statului e cantaret.Intrebarea e ce facea la spital cu halat alb?Tipul asta e dat dracului, si cantaret, si economist, si expert in turism si mediul de afaceri, cemai un politician sadea care le stie pe toate si nimic.Domnule Mos hai vedeti-va de treaba la primarie si lasati acesti doctori-cantecaci sa se joace si vedeti-va de treburi serioase.Generatia “pamfutie” a luat-o razna si mai nou trimite scrisori de parca ar devenii n-au pe ce taia cartofii si el ne ofera hartie.