glasul-hd.ro Web analytics

Infracționalitate

Pescari amendaţi de jandarmi pentru pescuit cu plasă de tip monofilament

Trei pescari au fost amendaţi şi li s-au întocmit dosare de cercetare penală după ce au fost prinşi de oamenii legii folosind plase de tip monofilament pentru pescuit. Jandarmii hunedoreni şi reprezentanţii Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură au organizat, la sfârşitul săptămânii trecute, o nouă acţiune pentru depistarea persoanelor care pescuiesc ilegal. Şi asta, după ce, cu câteva zile înainte, alţi doi tineri au fost prinşi pescuind prin acelaşi mod ilegal.

Cei trei pescari amendaţi sunt din Petrila şi au vârste cuprinse între 46 şi 51 de ani. Aceştia se aflau la pescuit pe malul Mureşului, în zona localităţii Mintia, când au fost prinşi de jandarmi. Doi dintre ei au fost prinşi în flagrant de oamenii legii în timp ce utilizau pentru prinderea peştelui patru plase de tip monofilament cu suprafaţa de aproximativ 4 m² fiecare. Asupra celui de-al treilea, jandarmii au descoperit trei plase de tip monofilament, cu suprafaţa de aproximativ 4 m² fiecare. Deşi încă nu le folosea, bărbatul, în vârstă de 51 ani, din Petrila, avea plasele monofilament în rucsac. Jandarmii au întocmit în cauză acte de constatare cu privire la săvârşirea faptei penale de utilizare pentru pescuit a uneltelor de plasă de tip monofilament. Actele de constatare şi mijloacele folosite pentru săvârşirea faptei au fost înaintate pentru continuarea cercetărilor organelor de poliţie”, a precizat purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara, Nicolae Răducu.

Tot în cursul săptămânii trecute, alţi doi tineri din comuna Hărău au ajuns pe mâna poliţiştilor după ce au fost prinşi pescuind cu echipamente interzise. Aceştia au fost depistaţi de jandarmi pe malul Mureşului, în timp ce pescuiau folosind patru plase monofilament cu suprafaţa de 4 m² fiecare.