NEWS ALERT:
Home / Sport / Perspectiva promovării directe nu a schimbat multe în Liga a patra
img_3436

Perspectiva promovării directe nu a schimbat multe în Liga a patra

Aşa cum am promis, revenim cu o retrospectivă a turului din Campionatul judeţean de fotbal – sau Liga a patra, cum i se mai spune. Să menţionăm de la bun început că sezonul competiţional 2016 – 2017 nu s-a deosebit foarte mult de precedentul, fiind consemnate puţine surprize şi multe confirmări în ce priveşte ierarhia echipelor. Raportul de forţe din fotbalui judeţean nu a suferit schimbări majore, tot „greii” din sezonul trecut făcând legea şi acum în liga a patra, iar rezultatele partidelor disputate au respectat, în general, „calculul hârtiei”.

Cel mai notabil fapt care trebuie consemnat este rocada la vârf dintre Inter Petrila şi Hercules Lupeni, care şi-au inversat poziţiile de pe primele două locuri faţă de clasamentul ediţiei trecute. Numai că acum lucrurile stau altfel, deoarece dacă în sezonul trecut campioana judeţului trebuia să treacă de un meci de baraj pentru a accede în liga a treia, acum locul 1 va promova direct – cel puţin după ce a stabilit Federaţia. Această decizie poate fi însă modificată până în vară, prin forţa împrejurărilor, după cum ne-a arătat practica din actualul an în alcătuirea seriilor din eşaloanele doi şi trei.

Duelul Petrila – Lupeni a rămas în prim-plan

Pentru Minerul Lupeni pierderea meciului de baraj pentru promovarea în Liga a treia în faţa Ripensiei Timişoara – o formaţie superioară din toate punctele de vedere, de la cel valoric la cel financiar – nu a afectat deloc începutul de campionat. Echipa din Lupeni a avut un start de sezon foarte bun, cu o serie impresionantă de şase victorii consecutive venite după egalul cu Retezatul din prima etapă. Au fost zece meciuri la rând fără înfrângere în tot atâtea etape, însă cele trei egaluri înregistrate au tras în jos pe Minerul în clasament. Singura înfrângere pentru cei din Lupeni a venit chiar în ultima etapă a turului, pe terenul marii rivale din Valea Jiului, astfel că Inter Petrila ocupă prima poziţie din Liga 4 la jumătatea întrecerii, cu un avans de patru puncte.

Liderul campionatului, formaţia din Petrila, are tot o singură înfrângere în actualul sezon, un 1 – 2 în restanţa de la Certej cu Aurul. În rest Interul a arătat absolut impresionant în acest tur, înregistrând un singur egal la Călan, în compania Victoriei din localitate. În celelalte partide Inter a obţinut victorii preţioase în faţa unor echipe fruntaşe din judeţ: 4 – 0 cu Şoimul Băiţa, 2 – 0 cu Retezatul Haţeg, 2 – 1 în deplasare la Brad cu Aurul, 4 – 0 cu CS Hunedoara şi 4 – 1 în ultima etapă cu Hercules Lupeni.

În urma acestor rezultate, clasamentul arată astfel: locul 1 Inter cu 28 de puncte, locul 2 Hercules cu 24 de puncte, iar acestea par cele mai îndreptăţite, dacă nu chiar singurele echipe în stare să atace promovarea.

Urmăritoarele sunt grupate într-un pluton compact

Pot contrazice afirmaţia de mai sus Haţegul, Băiţa, Călanul sau Bradul, însă numai în eventualitatea că una dintre ele va realiza un retur de excepţie pentru a anula handicapul de opt – nouă puncte care le separă de lider. Primele trei echipe dintre cele enumerate mai sus se clasează la egalitate de puncte, câte 20, pe locurile 3 – 5. Dacă prezenţa acolo a Şoimului, ocupanta locului 3 în sezonul trecut, şi a Retezatului, formaţie care a făcut câteva transferuri de marcă în vară, era cât se poate de previzibilă, în schimb revelaţia campionatului este fără nici un dubiu Victoria Călan. Aceasta a reuşit performanţa de a ţine în şah atât pe Inter, cât şi pe Hercules, fiind singura echipă din judeţ care nu a pierdut cu nici una dintre primele două clasate.

Să mai spunem că diferenţa dintre locul 3 şi locul 8, ocupat la finele turului de Aurul Certej, este de doar trei puncte, ceea ce vorbeşte de la sine despre echilibrul disputelor din liga a patra hunedoreană.

În fine, campionatul „s-a rupt” doar în partea sa inferioară, unde patru echipe au pierdut contactul cu plutonul de mijloc, trei dintre ele – Universitatea, Minerul şi Metalul – chiar de o manieră categorică.

Întrecerea se reia în 18 martie, cu restanţa Universitatea Petroşani – Jiul Petroşani, iar pe 25 martie 2017 se joacă etapa a 12-a, prima a returului.

Despre Bogdan BARBU

Citește și

32974768_1788241991219013_7717726940064382976_n

West Deva, locul 2 la Varna International Beach Soccer

Campioana României la fotbal pe plajă, West Deva, a evoluat la sfârşitul săptămânii trecute într-un …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *