glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Pericolul care „pândea” pe DN 7 a fost îndepărtat

Mai mulți copaci care puteau oricând să pună în pericol viața oamenilor care tranzitau DN 7, în zona Leșnic-Săcămaș, au fost tăiați, ieri. Măsura a fost luată de prefectul județului Hunedoara, în urma articolelor de presă pe acest subiect. Inclusiv „Glasul Hunedoarei” a scris despre această situație alarmantă.

În urma fenomenelor meteorologice periculoase din ultimele luni, în zona limitrofă DN 7, zona Săcămaș, mai mulți arbori au fost doborâți, unii dintre ei reprezentând un pericol pentru participanții la trafic. Prefectul județului Hunedoara a prezentat situația existentă membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență în ședința din data de 25 aprilie 2018, solicitând Direcției Silvice Hunedoara inventarierea arborilor care prezentau un pericol și stabilirea modului de exploatare în regim silvic a celor doborâți. „Astfel o comisie formată din reprezentanți ai Direcției Silvice Hunedoara – Ocolul Silvic Dobra și reprezentanți ai Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere s-au deplasat la fața locului unde au concluzionat că din cei 70 de arbori doborâți în urma fenomenelor meteorologic periculoase (cu un volum de 106 m3), 5 reprezintă pericol real de alunecare pe calea de rulare (DN 7). Ca urmare a măsurilor stabilite în cadrul C.J.S.U. și a celor concluzionate în teren, miercuri, 16 mai 2018, personalul și utilajele Ocolului Silvic Dobra, în condițiile asigurării restricțiilor de circulație de către C.N.A.I.R., au relocat arborii pentru evitarea producerii unor evenimente nedorite”, se arată într-un comunicat de presă al Prefecturii Hunedoara

Prefectul Județului Hunedoara, însoțit de directorul Secției de Drumuri Naționale Hunedoara, de șeful Ocolului Silvic Dobra și de șeful Serviciului Rutier din cadrul I.P.J. Hunedoara s-a deplasat la fața locului pentru a monitoriza situația din teren și a verifica desfășurarea lucrărilor de relocare a arborilor care constituiau pericol pentru participanții la traficul de pe DN 7.

După îndeplinirea procedurilor legale privind exploatarea materialului lemnos, întreg volumul de masă lemnoasă doborât la pământ urmează să fie scos la licitație în vederea exploatării. În continuare, instituțiile implicate vor monitoriza evoluția situației în zonă.