glasul-hd.ro Web analytics

43

Pericol pe calea ferată! Șuruburile șinelor pot fi desfăcute cu mâna

În zona Chitila din Capitală, la doar câţiva kilometri de Gara de Nord, oricând se poate întâmpla o nenorocire. Pericolul vine de la şuruburile şi piuliţele de la calea ferată, ce pot fi dezasamblate cu uşurinţă.

Zgomotul puternic produs de trenurile care trec la mai puţin de 50 de metri de casele lor i-a băgat în sperieţi pe bucureştenii care locuiesc în zona Gării Chitila.

De câteva zile, aceştia au descoperit ceva înfricoşător. Pe o rază de câteva sute de metri, piuliţele şi şuruburile care ţin fixă şina de tren se desfac uşor, cu mâna, iar oamenii care locuiesc în apropierea căii ferate se tem că oricând un tren poate sări de pe şine.

Reprezentanţii CFR nu cunosc fenomenul

Nu există oare cineva care să verifice şinele? Nu le este frică că se poate întâmpla oricând o nenorocire? N-am crezut în viaţa mea că poţi să desfaci piuliţele de la şină cu mâna, ne-a spus Petre Nicoară (82 de ani), care ne-a şi demonstrat cât de uşor poţi să scoţi şi să bagi la loc şuruburile.

 Oamenii cer disperaţi ca toţi cei responsabili să ia cât mai curând măsuri. Reprezentanţii CFR par însă străini de fenomen. Contactaţi telefonic, aceştia ne-au declarat că nu ştiu ce se întâmplă în zonă, dar că vor trimite echipaje care să verifice situaţia la faţa locului. Până atunci, bucureştenii de lângă calea ferată se roagă ca totul să se rezolve până nu va fi prea târziu.

«E o nenorocire ce se întâmplă!»

Ioan Sebeşan, şeful Catedrei Material Rulant de Cale Ferată de la Facultatea de Transporturi din cadrul Universităţii Politehnice Bucureşti, spune că problema este una foarte gravă, care trebuie tratată cu maximă responsabilitate.

Sunt foarte mulţi indivizi care fură fier vechi, dar mai completează şi cu câte un şurub, o piuliţă de la şine. E nenorocire ce se întâmplă pe căile ferate. Oricum, cei care controlează şinele ar trebui să verifice cu mai mult simţ de răspundere. Nu se ştie niciodată când se poate întâmpla o catastrofă feroviară şi să vedem atunci cine e de vină”.

Sursa: libertatea.ro