glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Pericol de accident. Semaforul defect a pus pe jar întreaga comunitate din Orăştie

Semaforul din intersecţia bulevardului Eroilor cu strada Pricazului din municipiul Orăştie le dă bătăi de cap şoferilor din trafic. Pericolul de accident este iminent în condiţiile în care bulevardul Eroilor din localitate se suprapune cu o porţiune din Drumul Naţional 7 – unul dintre cele mai periculoase tronsoane din ţară în ceea ce priveşte riscul de producere a accidentelor rutiere.

Traversarea intersecţiei bulevardului Eroilor cu strada Pricazului din Orăştie este un adevărat test de încercare pentru şoferii care circulă pe arterele fără prioritate şi o ruletă rusească pentru pietonii care se angajează în traversarea străzilor. De câteva zile semaforul a fost oprit deoarece administraţia locală intenţionează să îl înlocuiască.

DN 7, în topul celor mai periculoase tronsoane de drum naţional

Oraşul Paliei este tranzitat de unul dintre cele mai circulate drumuri naţionale din ţară – DN 7, care leagă Deva de Orăştie, tronsonul respectiv fiind considerat ca fiind printre primele cinci cu risc major de producere a accidentelor rutiere. Din cauza circulaţiei autovehiculelor de mare tonaj şi a trepidaţiilor, semaforul din intersecţie s-a dereglat, fiind necesară înlocuirea lui de urgenţă. Însă, până când reprezentanţii administraţiei publice locale să constate defecţiunea, semaforul cu pricina a funcţionat o bună perioadă de timp nesincronizat. „Semaforul respectiv nu era sincronizat cum ar fi trebuit. Au fost numeroase sesizări cu privire la acesta. Este de neînţeles de ce a durat atât de mult până să fie luată decizia de a fi înlocuit. Ştiu că această problemă a fost ridicată de mai multe ori în consiliul local. În plus, pe perioada cât a fost scos din funcţiune pericolul este şi mai mare. Maşinile circulă pe DN 7, fără să ţină cont de limita de viteză în localitate. Ar trebui să fie măcar un echipaj de poliţie pe şosea, pentru că astfel şoferii ar încetini”, spune Teodora Vasiu din Orăştie. Din cauza vitezei, un minor a fost ucis într-un accident rutier, în timp ce traversa bulevardul Eroilor pe trecerea de pietoni. Pe harta rutieră a României, tronsonul DN 7 cuprins între Deva şi Orăştie figurează ca fiind al patrulea în Top 7 drumuri cu risc mare de producere a accidentelor, aici înregistrându-se în ultimii cinci ani 91 de evenimente rutiere soldate cu 28 de morţi şi 91 de răniţi.

Semaforul buclucaş

După numeroase sesizări, reprezentanţii administraţiei locale au decis într-un final să aloce fonduri pentru înlocuirea semaforului. „Semaforul s-a defectat şi acum lucrăm ca să-l înlocuim. Din cauza vibraţiilor s-au ars cablurile subterane şi nu mai putea funcţiona. A trebuit să înlocuim stâlpi, să le facem fundaţie, practic să îl înlocuim cu totul”, spune primarul Orăştiei, Ovidiu Bălan. Pentru înlocuirea vechiului semafor a fost alocată din bugetul local suma de 60 de mii de lei.