glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Percheziții la escroci specializați în metoda „accidentul”

Poliţiştii prahoveni şi cei ai Direcţiei Operaţiuni Speciale din cadrul Poliţiei Române au efectuat, miercuri, 11 percheziţii în cinci judeţe la persoane bănuite de comiterea mai multor înşelăciuni prin metoda „accidentul”. Înșelăciunile au avut loc și pe raza județului Hunedoara, care a fost vizat, în ultima perioadă, de escroci.

Prejudiciul estimat în acest caz este de peste 200.000 de lei. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova, descinderile au avut loc în judeţele Prahova, Brăila, Dâmboviţa, Vrancea şi Iaşi, la activităţi participând şi jandarmi. „Din cercetări a rezultat că, în perioada februarie-aprilie 2018, cei în cauză ar fi determinat părţile vătămate să le remită sume de bani, sub pretextul faptului că persoane apropiate ar fi provocat accidente rutiere grave, banii fiind necesari pentru acoperirea unor intervenţii medicale de urgenţă sau pentru unele servicii de procedură judiciară. Astfel, până la acest moment, au fost identificate 13 persoane vătămate, domiciliate în judeţele Prahova, Arad, Hunedoara, Iaşi şi Timiş, care ar fi înmânat celor implicaţi sume cuprinse între 5.000 şi 50.000 de lei”, arată sursa citată.

În urma descinderilor, zece mandate de aducere au fost puse în aplicare, persoanele depistate fiind audiate, iar în urma acestor proceduri judiciare, procurorii vor decide dacă se impune sau nu reținerea lor.