glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Percheziţii în dosarul poliţistului împuşcat de un braconier

Peste 35 de poliţişti hunedoreni, ajutaţi de colegi de-ai lor din judeţele Alba şi Timiş au făcut ieri nouă percheziţii domiciliare în dosarul în care se încearcă identificarea braconierului care pe 2 august a împuşcat un angajat al IPJ Hunedoara, în pădurile din zona Tisa, comuna Burjuc.

Verificările de ieri au avut loc în Dobra, Bătrâna, Lăpugiu de Jos, Crivina, Făget şi Temereşti. Pe parcursul percheziţiilor, au fost ridicate cinci arme de vânătoare şi muniţii deţinute legal, dar păstrate în condiţii necorespunzătoare, dar şi alte trei arme deţinute ilegal: o puşcă şi un pistol de tir cu aer comprimat, precum şi o puşcă de vânătoare confecţionată artizanal. Poliţiştii au mai luat şi trofee de vânătoare, carne de vânat dar şi instumente cu care suspecţii îşi confecţionau artizanal cartuşele.

12 persoane urmau să fie audiate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Hunedoara, cei care vor să afle, mai ales, cine şi de ce a decis să-l împuşte pe poliţistul hunedorean.

Un gest impardonabil

În seara zilei de 2 august, aproape de ora 22.00, în timp ce se afla împreună cu alţi colegi din poliţie dar şi cu pădurari într-o misiune de combatere a braconajului, un poliţist hunedorean l-a surprins pe unul dintre vânătorii aflaţi în ilegalitate în timp ce-şi încărca arma. L-a somat, dar braconierul a fugit. Poliţistul a plecat în urmărirea lui, dar suspectul s-a întors şi a tras cu arma de vânătoare. Două alice au intrat în piciorul poliţistului.

Între timp, victima a fost externată din spital, dar una dintre alice i-a rămas în picior. Doctorii nu au putut să o scoată din cauză că aceasta se află foarte aproape de o arteră a cărei perforare i-ar pune în pericol viaţa poliţistului.