glasul-hd.ro Web analytics

Percheziţii de suspecţii de înşelăciune cu câştiguri la companii de telefonie

Telefoane mobile, cartele telefonice, înscrisuri şi alte bunuri. Toate au fost ridicate de poliţiştii  Serviciului de Investigaţii Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Harghita, în cadrul unor percheziţii domiciliare efectuate simultan la cei 10 suspecţi în Bucureşti, Braşov, Hunedoara şi la Penitenciarul Miercurea-Ciuc.

La nivelul judeţului Hunedoara, trei persoane au beneficiat de vizita oamenilor legii. Hunedorenii sunt cercetaţi într-un dosar penal privind comiterea mai multor infracţiuni de înşelăciune.

Din datele şi indiciile obţinute de poliţişti, până la acest moment, rezultă că cei 10 suspecţi, dintre care 4 se află în Penitenciarul Miercurea-Ciuc, au păgubit 8 persoane cu suma totală de aproximativ 50.000 de lei, modul de operare utilizat fiind solicitarea depunerii unor sume de bani pentru a intra în posesia unui mare premiu oferit de o companie de telefonie”, precizează reprezentanţii IPJ Harghita într-un comunicat de presă.

Bunuri ridicate pentru verificări

Potrivit anchetatorilor, capii reţelei sunt deja în spatele gratiilor, fiind condamnaţi în alte dosare. În urma percheziţiilor efectuate la Penitenciarul Miercurea-Ciuc şi în Miercurea-Ciuc (3), Bucureşti (3), Braşov (1) şi Hunedoara (3), au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor telefoane mobile, încărcătoare, cartele telefonice, agende, chitanţe, extrase bancare, înscrisuri doveditoare, precum şi alte bunuri a căror provenienţă nu a putut fi justificată. Persoanele suspectate, printer care şi cei trei hunedoreni au fost prezentaţi magistraţilor cu propunere de arestare preventive. Judecătorii au decis continuarea cer cetărilor cu suspecţii în stare de libertate, cu exepţia celor patru care sunt deja în penitenciar.

“În cauză sunt continuate cercetările, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şiintroducerea fără drept de bunuri interzise în penitenciar, pentru care vor fi propuse soluţii legale prin Parchetul de pe lângă Judecătoria Miercurea-Ciuc”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al IPJ Harghita, Gheorghe Filip.