glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Pepenar: „Vreau să mai joc cel puţin încă doi ani”

În vara acestui an împlineşte 34 de ani. A găsit calea spre poarta adversă de şapte ori în turul campionatului. Este golgheterul celor de la CFR Simeria şi totodată al doilea marcator al seriei a cincea din Liga a treia. De doi ani în tricoul feroviarilor, mijlocaşul Simeriei nu vrea să-şi agaţe ghetele-n cui şi spune că îl vom mai vedea în teren, încă doi ani de acum înainte.

N-are de gând să se retragă şi speră să-şi ajute echipa să termine în primele trei formaţii ale campionatului. Chiar dacă oficialii clubului n-au fixat ca obiectiv promovarea, „decarului” de la centrul terenului i-ar face plăcere să evolueze în cel de-al doilea eşalon, acolo unde a mai evoluat în tricoul Unirii Alba Iulia şi în cel al „defunctei” Minerul Lupeni.

„Fără colegii mei n-aş fi marcat de-atâtea ori”

Reporter: Ciprian, eşti golgheterul echipei. Ai marcat de şapte ori în tur, iar multe dintre golurile tale au fost decisive. Eşti mulţumit de evoluţia ta din prima jumătate a campionatului?

Ciprian Pepenar: A fost un tur bun, atât pentru mine cât şi pentru echipă. Mă bucur că am reuşit să marchez de atâtea ori, însă fără ajutorul colegilor mei n-aş fi marcat nici jumătate din goluri. Este evident şi meritul lor.

Rep.: Chiar dacă nu şi-a propus să promoveze, Simeria a terminat anul cel mai bine dintre echipele hunedorene, lucru care se întâmplă de ceva timp în serie. Care sunt atuurile CFR-ului?

C.P.: Sunt foarte multe lucruri de luat în seamă. În primul rând e multă linişte, există o stabilitate financiară care se regăseşte la puţine cluburi de la nivelul acesta. Avem un antrenor bun, care ştie să ne motiveze şi un lot foarte omogen. Jucăm de mult timp în aceeaşi formulă şi asta contează mult. Un mediu propice performanţei.

Rep.: Mulţi dintre cei care sunt angrenaţi în acest campionat spun că CFR Simeria e una din cele mai solide grupări. ţie care dintre echipele cu care aţi jucat ţi s-a părut cea mai puternică?

C.P.: Cu excepţia Beiuşului, care a ajuns din întâmplare pe locul doi, ordinea din clasament reflectă în mare parte realitatea din teren. Recaşul mi s-a părut o echipă tare, la fel şi Jiul, Caransebeşul sau Hunedoara, dar nici una nu iese din tipare. Noi am fi fost mult mai sus în clasament dacă am fi pornit turul la turaţie maximă.

„Mi-ar plăcea să lucrez cu copii”

Rep.: În vară vei împlini 34 de ani. Te gândeşti să renunţi la fotbal?

C.P.: În nici un caz. Dacă voi fi sănătos şi mă vor ţine picioarele, îmi doresc să joc şi sezonul viitor. N-aş fi singurul, mai sunt Dăscălescu, Vişan şi mulţi alţii care mai fac faţă bine la acest nivel.

Rep.: Şi totuşi, atunci când te vei decide să agăţi ghetele-n cui, te vei îndrepta spre o carieră în antrenorat, aşa cum a făcut colegul tău din linia mediană, Marius Păcurar?

C.P.: Sigur, m-am gândit şi eu la această variantă, pentru că e foarte greu să stai departe de fotbal. Însă să fiu sincer, mi-ar plăcea să lucrez cu copii, să antrenez o grupă de la un centru de juniori, cel puţin pentru început, apoi voi mai vedea.