glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Pensionară jefuită de falși angajați ai unui supermarket

O pensionară a fost victima a două false angajate ale unui supermarket, din Petroșani. Femeile au bătut la uşa bătrânicii de 83 de ani, i-au spus că au, din partea magazinului, un cadou pentru ea, iar când au fost lăsate în locuință, i-au furat toți banii. Polițiștii încă nu au dat de escroace și nici nu au recuperat paguba.

Femeia și-a dat seama de furt abia a doua zi, când a sesizat Poliția. „La domiciliul ei s-au prezentat două tinere care s-au recomandat ca fiind reprezentantele unui lanţ de supermarketuri  și care au precizat că doresc să îi ofere (cadou) o parte din produse pe care le comercializează magazinul (detergenți, deodorante etc.), acestea fiind invitate în locuință pentru prezentarea produselor. La scurt timp, una dintre cele două persoane, profitând de vârsta înaintată și neatenția persoanei vătămate, a sustras o geantă dintr-un dulap (în care se aflau 3.700 de lei și 50 de euro), persoana vătămată constatând furtul abia a doua zi”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara, Bogdan Nițu. În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de furt calificat, şi continuă cercetările în vederea identificării suspectelor şi a  recuperării prejudiciului.

Cum să vă protejați singuri

Prinderea acestor tipuri de infractori este deosebit de dificilă pentru polițiști, pentru că victimele sunt, de cele mai multe ori, trecute de prima tinerețe, și nu pot oferi detalii concrete despre înfățișarea escrocilor. Practic, dumneavoastră sunteți singurii care vă puteți proteja. Așadar, pentru a nu deveni victime ale acestui gen de infracţiuni, poliţiştii vă recomandă să fiți precauți când la ușă se prezintă, fără a fi solicitat vreun serviciu, persoane necunoscute care pretind că sunt de la companiile de utilități: gaz, curent, cablu TV, etc. sau care pretind că sunt reprezentanți ai unor supermarketuri ce oferă gratuit produse. Nu permiteți accesul lor în locuință sau, dacă totuși o faceți, nu îi lăsați nesupravegheați nici măcar pentru o perioadă scurtă de timp. Dacă aveți suspiciuni în legătură cu persoane străine aflate în scara de bloc anunțați imediat Poliția și alertați vecinii.

Tags