NEWS ALERT:
Home / Comunitate / Pensii mai mari pentru hunedoreni. Valoarea punctului de pensie va crește cu aproximativ 40 de lei, din 2015
Pensii mai mari pentru hunedoreni. Valoarea punctului de pensie va crește cu aproximativ 40 de lei

Pensii mai mari pentru hunedoreni. Valoarea punctului de pensie va crește cu aproximativ 40 de lei, din 2015

Mii de pensionari din județul Hunedoara vor primi, începând cu 1 ianuarie 2015, pensii mai mari, ca urmare a majorării valorii punctului de pensie cu aproape 40 de lei. Acest lucru este posibil potrivit unui act normativ publicat săptămâna aceasta în „Monitorul Oficial”.

Conform actului normativ publicat în „Monitorul Oficial” săptămâna trecută, punctul de pensie, a cărui valoare este în momentul de față de 790,7, va fi de 830,2 începând cu anul 2015. În 2014, creșterea valorii punctului de pensie a fost de aproape 30 de lei, de la 762,1 la 790,7. Drept urmare, vor fi recalculate automat toate pensiile pensionarilor hunedoreni, indiferent de categoria din care fac parte, urmând ca majorarea valorii punctului de pensie să se facă simțită în cuantumul pensiei. Totodată, actul normativ mai prevede ca acești indicatori folosiți la stabilirea valorii punctului de pensie pentru anul 2015 sunt cei definitivi, cunoscuți în 2014 pentru 2013, comunicați de Institutul Național de Statistică. Dacă unul dintre indicatori are valoare negativă, pentru stabilirea valorii punctului de pensie este folosit indicatorul cu valoare pozitivă, iar dacă ambii indicatori au valori negative, este păstrată ultima valoare a punctului de pensie. „Valoarea punctului de pensie este majorată anual cu sută la sută din rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50 la sută din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat”, stabilește Legea nr. 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice.

 

Despre Raluca STROIA

Citește și

DE PUPAT ALIN BONTA

De pupat 20.04.2018

Alin Bonţa – sportiv amator din Deva, Pentru că oferă publicului hunedorean o nouă experienţă …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *