NEWS ALERT:
Home / Timp liber / Rețeta zilei / Pene cu pui și varză de Bruxelles
Pene cu pui și varză de Bruxelles

Pene cu pui și varză de Bruxelles

Timp de pregatire: 5 minute
Timp de gatire: 20 minute
Timp Total: 25 minute
Numar portii: 4 portii
Grad de dificultate: usor
 

Ingrediente:

  • 400-500 de grame de pene
  • 200 de grame de piept de pui Avis3000
  • 200 de grame de varza de Bruxelles taiata in sferturi si jumatati (se poate inlocui cu succes cu aceeasi cantitate de varza obisnuita, taiata ca pentru salata de varza)
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mica tocata
  • 1 catel de usturoi zdrobit
  • 150 de ml. de vin alb
  • 150 de grame de smantana lichida pentru gatit (12-15% grasime, nu e nevoie de mai mult)
  • 1 lingurita de oregano uscat
  • 1 lingurita de busuioc uscat (sau proaspat)
  • 100 de grame de parmezan razuit
  • sare si piper

Preparare:

1.Se pune pe foc o oala mare cu apa (1 litri de apa la 100 de grame de paste) in care se adauga o lingura buna de sare.

2. Pieptul de pui se taie in fasii subtiri. Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie mare, incapatoare (ganditi-va sa fie atat de mare tigaia incat sa intre la final si pastele fierte in ea) si se adauga pieptul de pui, rumenindu-se rapid pe toate partile, 3-4 minute (poza 1). Imediat ce s-au rumenit usor, fasiile de piept de pui se scot intr-o farfurie si se pastreaza acoperite.

3. Se adauga in tigaie a 2-a lingura de ulei, ceapa si usturoiul (poza 2). Se adauga si 1 praf de sare, pentru ca ceapa sa lase lichid si sa se inmoaie.

4. Dupa ce ceapa se inmoaie, se adauga varza de Bruxelles (sau fasiile de varza obisnuita). Se calesc pana ce incep sa se inmoaie (poza 3).

5. Se adauga pieptul de pui inapoi in tigaie (poza 4). Se toarna in tigaie vinul si smantana si se fierbe totul pe foc mic pana cand fasiile de piept de pui se fragezesc iar varza este moale si ea; daca se folosesc verzisoarele de Bruxelles, ideal este sa isi pastreze putin din textura crocanta (sa nu fie terciuite).

6. Cand apa din oala clocoteste, se adauga pastele, toate deodata. Se fierb cu 1-2 minute mai putin decat este indicat pe ambalaj (daca scrie 9 minute, se scurg dupa 7 minute) iar in momentul scurgerii se pastreaza o cana buna (250 de ml.) din apa in care pastele au fiert.

7. Dupa ce varza si puiul din sos s-au inmuiat se condimenteaza cu sare, piper, oregano  si busuioc. Se adauga jumatate din parmezanul ras si se incorporeaza in sos (poza 5).

8. Pastele scurse de apa se adauga peste sos si se aduc in clocot, adaugandu-se treptat din apa in care au fiert pastele cat sa fie suficient lichid in care sa fiarba. Se amesteca si se fierb impreuna in clocote mici 2 minute.

Se lasa pastele sa se racoreasca 4-5 minute, cat sa asezati masa, apoi se servesc pastele imediat, presarate cu parmezan.

Sursa:Retetecalamama.ro

Despre Glasul Hunedoarei

Citește și

placinta-taraneasca-cu-pui_size1

Placintă țărănească cu pui

Ingrediente: 1,7 kg pulpe de pui dezosate tăiate în bucăţi, 200 g ciuperci feliate, 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *