glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Pediatria din Deva – o poveste revoltătoare, fără sfârșit

Peste câteva zile, ieșim din iarnă, iar secția de Pediatrie nu este încă renovată complet. Asta deși conducerea Consiliului Județean dădea anul trecut asigurări că până la venirea frigului acest lucru se va întâmpla. Promisiunile nu au fost respectate, în repetate rânduri, iar copiii internați și părinții lor încă așteaptă ca vântul să nu mai sufle prin ferestrele vechi.

De la sfârșitul lunii august a anului trecut, atunci când banii necesari reabilitării etajului întâi și parterului Pediatriei au fost alocați de Consiliul Județean, Spitalul Județean nu reușește să finalizeze licitația pentru stabilirea unui constructor și a unui diriginte de șantier. Banii însă nu au fost folosiți nici până astăzi, iar ei „s-au pierdut” pentru că medalion Adina Pera-Stefanie DESCHIDERE aia cu esarfaerau pe exercițiul financiar din 2017. Acum se așteaptă un nou buget al Consiliului Județean Hunedoara, instituție care are în subordine Spitalul Județean de Urgență. „O să fie ședința pe buget, pentru că până nu avem buget nu putem să facem nimic. În momentul în care se aprobă, putem să demarăm iarăși procedura”, a declarat managerul Spitalului Județean Hunedoara, Adina Pera-Ștefănie. Așadar, micuții internați nu vor avea parte prea repede de condiții decente, pentru că cei îndrituiți să se ocupe de soarta lor, pur și simplu, par că nu îi interesează. „Pediatria o facem, avem fonduri pentru ea, sunt trecute în buget. Trebuie să selecteze o firmă, care să se apuce de lucru acolo, atâta tot. Trebuie trecut bugetul Consiliului Județean, pentru că nu au cheltuit anul trecut banii, iar în buget avem și Pediatria. Mie nu îmi place să mă implic în chestii de genul acesta, cu selectat firme care să facă lucrări în unitățile subordonate, atâta vreme cât există departament de achiziții, departamente juridice”, susține președintele Consiliului Județean, Mircea Bobora.

Implicare sau neimplicare

La sfârșitul lunii decembrie, după două licitații fără niciun participant, Bobora declara în cadrul unei conferințe de presă că a luat taurul de coarne și s-a implicat în problema Pediatriei. „M-am implicat în selecția de firme și sper săptămâna aceasta să avem un reparator pe cele două niveluri. Există o sumă, există un arhitect care poate să facă față la clădirile acestea de patrimoniu și are posibilitatea să se încadreze în termenul pe care l-am pus, pentru că medalion Bobora DESCHIDERE in dreaptamulte firme nu au venit pentru că le-am cerut 45 sau 50 de zile de executare a lucrărilor. Avem și diriginte de șantier. O să mă consult cu cei de la spital, să vedem dacă putem să facem încredințare directă”, a declarat, în data de 12 decembrie, Mircea Bobora. Acum, același președinte de Consiliu Județean își nuanțează declarațiile. „La acea vreme, spuneam că am discutat cu ei… Nu… Am discutat cu conducerea să vorbească cu ei, nu vorbesc eu cu Valnelul, <măi, duceți-vă, că eu vă rog>. Am discutat cu conducerea să văd dacă ei au disponibilitatea să facă și partea asta, pentru că au făcut mansarda și etajul al doilea. Sunt prinși banii în bugetul de anul acesta, și eu sper din tot sufletul să găsească posibilitatea să încheie un contract cu o firmă care să execute lucrările”, spune acum Mircea Bobora.

La începutul lunii noiembrie a anului 2016, în urma articolelor publicate de „Glasul Hunedoarei”, Consiliul Județean Hunedoara făcea o ședință în cadrul căreia a alocat banii necesari pentru reabilitarea completă a acoperișului secției de Pediatrie, a mansardei și a etajului II: 550.000 de lei. Acum, a mai rămas de renovat etajul I și parterul, pentru ca micuții să poată fi tratați în condiții decente.