glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Pe scurt…

Două echipe hunedorene participă la finalele Campionatelor Naţionale U-23 la popice

Timp de patru zile, începând de astăzi până duminică, la Cluj- Napoca se desfăşoară turneeele finale ale Campionatelor Naţionale de popice destinate jucătorilor sub 23 de ani, fete şi băieţi. Judeţul nostru va fi reprezentat de Siderurgica Hunedoara atât la feminin cât şi la masculin şi de Inter Petrila la masculin.

Cronologic, primele care vor lua startul sunt fetele de la Siderurgica, ale căror întreceri sunt programate astăzi şi mâine. Elevele pregătite de Nicolae Popa s-au calificat la aceste finale naţionale după ce au terminat pe locul 2 în sezonul regulat, aşadar pot spera cu îndreptăţire la câştigarea de medalii.

Băieţii de la Siderurgica Hunedoara, antrenaţi de Mănel Manea, şi cei de la Inter Petrila, antrenaţi de Marcel Dobrică, clasaţi în această ordine în grupa preliminară, intră în concurs sâmbătă şi duminică, şi ei vizând locuri pe podium la aceste Campionate Naţionale de tineret.

În ceea ce îi priveşte pe seniori, finalele Naţionalelor la masculin şi feminin se vor desfăşura la Hunedoara, în perioada 27 – 29 aprilie. În întrecerea masculină s-a calificat şi Inter Petrila, ocupanta locului 4 la sfârşitul sezonului regulat.

CN „Mihai Eminescu” Petroşani a câştigat etapa judeţeană ONSŞ la handbal fete

Desfăşurate în Sala Sporturilor din Deva, întrecerile din cadrul etapei judeţene Olimpiada Naţională a Sportului Şcolar (ONSŞ) la handbal feminin pentru învăţământul liceal s-au încheiat cu victoria echipei Colegiului Naţional „Mihai Eminescu” din Petroşani. Formaţia petroşăneană a fost secondată pe podium de Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, iar pe locul 3 a terminat Colegiul Naţional de Informatică „Carmen Sylva” din Petroşani. Învingătoarele de la „Mihai Eminescu” vor reprezenta judeţul Hunedoara la faza zonală a ONSŞ de handbal feminin pentru licee.

Să mai notăm că de organizarea turneului de la Deva s-au ocupat profesoarele Georgeta Illes şi Ilona Szemes.

CS Hunedoara e campioană judeţeană la fotbal juniori B1

Echipa de juniori B1 a Clubului Sportiv Hunedoara a câştigat turneul final al Campionatului Judeţean de fotbal pentru categoria lor de vârstă. În competiţia desfăşurată la Călan juniorii pregătiţi de antrenorul Raul Spătaru au depăşit în clasament echipele Dacia Orăştie, CNS Cetate Deva şi CFR Simeria, cei de la CS Hunedoara s-au calificat în faza a doua, eliminatorie, din Campionatul Naţional de juniori B1. La tragerea la sorţi a acestui tur hunedorenii au fost norocoşi, deoarece nu vor avea adversar şi astfel s-au calificat direct în turul trei.

Iată şi lotul campioanei judeţene CS Hunedoara – juniori B1: Alexandru Musa, Erik Peter, Peter Lehel, Mirel Lupu, Eduard Casoni, Andrei Kocis, Daniel Kelemen, Vlăduţ Hlubik, Silviu Obreja, Andrei Bortaş, Andrei Cămărăşan, Andrei Toma, Vlad Toma, Bogdan Rădoane, Andrei Ionescu, Denis Guţă, Alexandru Goanză, Darius Ilucă. Ei au fost premiaţi în pauza meciului din Liga 4 dintre Hunedoara şi Inter Petrila de reprezentanţii Asociaţiei Judeţene de Fotbal şi primarul municipiului de pe Cerna, Dan Bobouţanu.