glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Pe scurt…

Cinci juniori de la CFR Simeria la trialul pentru Naţionala U-14

Andrei Deak, Radu Tameş, Tudor Opriş, Toma Abrudean şi Elias Benel sunt cei cinci tineri fotbalişti de la clubul CFR Simeria care participă astăzi la Arad la acţiunea de selecţie pentru echipa naţională a României U-14. În urma acestui trial va fi desemnat un lot de jucători din zona de sud-vest a ţării – din judeţele Hunedoara, Caraş-Severin, Arad şi Timiş – care vor merge mai departe, la nivel naţional, în cadrul acestei selecţii. Cei cinci simerieni au trecut deja de prima etapă a preselecţiei, care a avut loc la începutul acestei luni, în 4 aprilie, la Simeria. Întreaga acţiune este coordonată de şeful departamentului de scouting al Federaţiei Române de Fotbal, fostul internaţional Gheorghiţă Geolgău, cu participarea referenzilor zonali din cele patru judeţe din această zonă de sud-vest.

Derbyul Informatica – Autobergamo se reeditează la U-19

După ce au câştigat la sfârşitul lunii trecute Cupa României la categoria lor de vârstă, juniorii lui Autobergamo Deva joacă astăzi, de la ora 16, la Timişoara un meci extrem de important pentru accederea în faza următoare a Campionatului Naţional U-19 de futsal. Adversarii lor de la Informatica ocupă locul 3 în seria a cincea de campionat, cu 13 puncte din opt partide, în timp ce Autobergamo sunt liderii seriei, cu 19 puncte din nouă partide. În lupta pentru calificarea în faza finală a Campionatului U-19 mai este angrenată şi Şoimii Şimand, locul 2 cu 15 puncte din opt meciuri.

Precedenta partidă dintre cele două formaţii care se întâlnesc astăzi a fost una “cu cântec”, deoarece clubul timişorean nu a prezentat echipa la meciul de la Deva, preferând să o trimită la Galaţi pentru partida cu United din ultima etapă a Ligii întâi de seniori. Autobergamo U-19 a câştigat acel joc cu 5 – 0 “la masa verde”. Pentru deveni programul ultimelor două etape de campionat de după jocul de astăzi mai cuprinde în 22 aprilie meciul de la Reşiţa cu Muncitorul şi în 29 aprilie derbyul cu Şoimii Şimand de la Deva, cel care foarte probabil va desemna câştigătoarea seriei a cincea la U-19.

Echipele hunedorene de handbal juniori şi-au aflat adversarii din semifinale

După cum v-am informat în ziarul nostru, trei reprezentante ale judeţului au obţinut calificarea la turneele semifinale ale Campionatelor Naţionale de handbal juniori, după ce au terminat în primele trei locuri la faza grupelor preliminare. Două dintre acestea, echipele de juniori II şi III ale Clubului Sportiv Şcolar Hunedoara, şi-au aflat adversarii din întrecerea zonală, în zilele următoare urmând a se stabili datele şi locurile de desfăşurare ale turneelor zonale.

Astfel, la juniori II CSŞ Hunedoara va fi în grupă cu CSM Ploieşti, CSŞ Galaţi, Ştiinţa Bacău, Potaissa Turda şi CS Novaci, iar la juniori III echipa hunedoreană va înfrunta pe Top Arena Topoloveni, Ştiinţa Bacău, CSM Ploieşti, CSŞ Călăraşi şi Alpha Oradea.

Şi junioarele II de la Clubului Sportiv Şcolar Petroşani s-au calificat în turneul semifinal al Campionatelor Naţionale, dar Federaţia Română de Handbal încă nu a stabilit componenţa grupelor şi în întrecerea fetelor.