glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Pe scurt…

CSŞ Hunedoara şi CSŞ Petroşani s-au calificat în turneele semifinale de handbal la juniori

A luat sfârşit sezonul regulat din Campionatele Naţionale de handbal destinat juniorilor I, II şi III atât la fete cât şi la băieţi. Judeţul nostru a fost reprezentat la aceste competiţii de echipele de băieţi ale Clubului Sportiv Şcolar Hunedoara la juniori II şi III şi de cele de fete ale Clubului Sportiv Şcolar Petroşani la junioare II şi III şi ale Clubului Sportiv Municipal Vulcan la junioare III.

Din cele cinci formaţii hunedorene participante trei au obţinut calificarea în faza următoare, la turneele semifinale zonale.

Ambele echipe de la CSŞ Hunedoara au ocupat locurile 3 în seriile lor, ceea ce le-a adus accederea în turneele semifinale. Însă în timp ce la juniori II calificarea a fost obţinută dramatic, departajarea făcându-se la rezultatele meciurilor directe cu Alpha Oradea, cele două terminând competiţia la egalitate de puncte, juniorii III nu au avut asemenea probleme, trecând mai departe la o diferenţă confortabilă.

În întrecerile fetelor au trecut mai departe doar junioarele II de la CSŞ Petroşani, care au terminat seria din care au făcut parte pe locul al treilea. La junioare III atât CSŞ Petroşani cât şi CSM Vulcan au ratat calificarea, ocupând locurile 5, respectiv 8 dintr-o serie de zece echipe din care numai primele trei merg la turneele semifinale.

„Cupa Grassrouts” la o nouă ediţie

Asociaţia Judeţeană de Fotbal Hunedoara organizează şi în acest an tradiţionala competiţie „Cupa Grassrouts”, destinată celor mai mici jucători. Întrecerile se vor disputa sub formă de turneu, toate partidele urmând a se desfăşura într-o singură zi. Competiţia este organizată pe patru categorii de vârstă: jucători născuţi în anii 2004 – 2005, 2006 – 2007, 2008 – 2009 şi 2010.

La juniori C (2004 – 2005) se va juca în două locaţii pe 26 mai, la juniori D (2006 – 2007) în trei locaţii pe 10 iunie, la juniori E (2008 – 2009) tot în trei locaţii pe 20 mai, iar la juniori F (2010) se va juca de asemenea în trei locaţii pe 19 mai.

Înscrierile echipelor care doresc să participe la „Cupa Grassrouts” – ediţia 2018 se fac la sediul AJF Hunedoara, până în data de 10 mai.