glasul-hd.ro Web analytics

ComunitateSport

Pe scurt…

CSŞ Petroşani s-a calificat la turneul final al junioarelor IV la handbal

Echipa de junioare IV a Clubului Sportiv Şcolar Petroşani a obţinut calificarea la turneul final al Campionatului Naţional de handbal feminin. Formaţia pregătită de antrenoarea Edith Mileti a trecut cu bine de întrecerile din cadrul grupei I din turneul semifinal desfăşurat săptămâna trecută în Sala Sporturilor din Târgu Neamţ, grupă la care au mai participat alături de echipa petroşăneană Rapid Bucureşti, CSŞ 2 Bucureşti, Art Galaţi, HC Buhuşi şi Transilvania Braşov.

Pentru câştigarea titlului naţional la handbal junioare IV, CSŞ Petroşani va înfrunta la turneul final de patru Liceul Teoretic „Traian Vuia” Reşiţa, Handbal Club Municipal Torok Râmnicu Vâlcea şi Liceul cu Profil Sportiv Banatul Timişoara.

Reamintim că şi alte echipe de handbal din judeţ au fost angrenate în grupele semifinale la categoriile lor de vârstă, niciuna nereuşind însă să se califice la turneul final. Au fost în această situaţie CSŞ Petroşani la junioare II şi CSŞ Hunedoara la juniori II şi III, în timp ce la junioare III CSŞ Petroşani şi SCM Vulcan nu au trecut de faza zonală.

Curs de calificare pentru antrenori la Alba Iulia

Profesorul Marius Sîrbu de la Colegiul Naţional Sportiv Cetate Deva a susţinut săptămâna trecută la Alba Iulia un curs de calificare pentru antrenorii din întreaga ţară care vor să obţină Licenţa B UEFA. A fost primul curs organizat de Federaţia Română de Fotbal în provincie, până acum acestea fiind ţinute doar în Bucureşti. Marius Sîrbu, absolvent de Licenţă UEFA A Elite, a predat lecţii cu caracter teoretic şi practic pentru formarea antrenorilor, la Alba Iulia mai conferenţiind alături de el Sandu Tăbîrcă, Sorin Colceag, Valentin Sinescu şi Marius Donţu. Au fost prezenţi la cursuri reprezentanţi ai FRF, Dan Apolzan – directorul Şcolii Federale de Antrenori, Dumitru Dumitriu – membru în Comisia Tehnică a FRF, Răzvan Rotaru – antrenor secund la loturile naţionale de juniori ale Romaniei şi Alin Hancaş – referent zonal Alba. Marius Sîrbu face parte din corpul de formatori de antrenori al Federației Române de Fotbal. “Mă bucur că am avut din nou şansa să coordonez o activitate de formare la nivelul Şcolii Federale de Antrenori. Am fost onoraţi să fim invitaţi cu o grupă de elevi de la Colegiul Naţional Sportiv Cetate din Deva la una dintre cele mai importante activităţi pentru creşterea calităţii fotbalului din România, care este formarea antrenorilor”, a spus Marius Sîrbu după cursurile de la Alba Iulia.