glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Pe scurt…

Florentina Maricu şi-a îndeplinit baremul pentru Europene

Relegitimată la secţia de atletism de la CNS Cetate Deva, după ce a cochetat o perioadă cu bobul, Florentina Marincu a reintrat în concursurile atletice cu rezultate de top. În competiţia desfăşurată la Cluj Napoca – dedicată Zilei Mondiale a Atletismului – Marincu a sărit 6,73 metri la lungime şi a trecut de baremul (6,70) impus pentru participarea la Campionatele Europene din acest an. Anterior, la memorialul dedicat atleţilor clujeni, Florentina realizase doar cu o zi înainte o altă performanţă de top, cu o săritură de 6,57 metri.

Alte trei sportive de la CNS Cetate Deva au avut rezultate bune la săritura în lungime în concursurile de la Cluj, acestea fiind junioarele Giorgiana Timu (cu o săritură de 5.52 m), Emilly Mihuţ şi Andreea Gâfu.

Doi popicari hunedoreni merg la Mondial

Radu Balaban de la CS Inter Petrila şi Roberto Lapoşi de la CS Siderurgica Hunedoara au fost convocaţi la loturile naţionale de popice ale României ce vor participa în perioada 19 – 29 mai a. c. la Campionatul Mondial, care va avea loc la Cluj Napoca. Cei doi şi-au câştigat convocarea pentru Mondial în urma evoluţiilor foarte bune avute la Campionatele Naţionale de popice de seniori şi de juniori care au avut loc recent la Hunedoara. Mai aşteaptă convocarea şi Noemi Budoi, de la CS Siderurgica Hunedoara, sportivă care este în atenţia colectivului tehnic al loturilor naţionale, colectiv coordonat de Marcel Dobrică, antrenorul lui Inter Petrila. Începând cu data de 12 mai loturile naţionale de popice ale României se vor afla într-un cantonament centralizat la Tîrgu Mureş, în vederea participării la Campionatul Mondial.

Arcaşi deveni convocaţi la loturile naţionale

Cinci componenţi ai secţiei de tir cu arcul de la Sport Club Municipal Deva au fost convocaţi la loturile naţionale ale României în vederea competiţiilor internaţionale din această lună. Beatrice Miklos şi Flavius Tănăsescu vor participa cu echipa naţională de tineret a României, în perioada 14 – 19 mai, la Cupa Europei care va avea loc la Roveretto (Italia).

Gigi Puşcă, Răzvan Marcu şi Ghenadi Iepure vor merge între 20 şi 26 mai la Antalya (Turcia), unde vor participa cu echipa de seniori a României la Cupa Mondială. Coordonator al loturilor naţionale este Viorel Hăbian, cel care este şi antrenor la SCM Deva.

Juniorii II de la CSŞ Hunedoara au terminat pe locul 6 la semifinalele Naţionalelor

După ce cu o săptămână înainte juniorii III de la Clubul Sportiv Şcolar Hunedoara au participat la turneul semifinal al Campionatului Naţional de handbal, acelaşi lucru l-au făcut acum şi juniorii II ai clubului hunedorean la categoria lor de vârstă. Tinerii handbalişti hunedoreni au învins în primul meci disputat la semifinale pe CSŞ Galaţi cu 22 – 20, însă le-au pierdut pe următoarele patru: 27 – 34 cu Ştiinţa Bacău (echipa care a câştigat turneul), 36 – 40 cu Potaissa Turda, 24 – 25 cu CS Novaci şi 21 – 27 cu CSM Ploieşti (locul 2). Turneul semifinal al juniorilor II a avut loc la Turda. La faza finală a Campionatului Naţional s-au calificat primele două clasate, Ştiinţa Bacău şi CSM Ploieşti.