glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Pe principiul: „Lupul paznic la oi”. Directorul Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, trimis în judecată pentru fapte de corupție

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție au decis trimiterea în judecată a directoarei Oficiului Judeţean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Florinda Emilia Crăciun, pentru infracțiuni de corupție, săvârșite în perioada 2010-2013, atunci când nu era în această funcție. Deși este acuzată de anchetatorii anticorupție pentru ca ar fi obținut de la APIA sume de bani în baza unor documente false sau inexacte, Florinda Emilia Crăciun susține că este nevinovată. Prejudiciul în acest caz este de aproape 650.000 de lei.

Florinda Emilia Crăciun, actualul director al Oficiului Județean pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, este acuzată de săvârșirea infracţiunii de folosire sau prezentare cu rea credinţă de documente ori declaraţii false, inexacte sau incomplete, dacă fapta are ca rezultat obţinerea pe nedrept de fonduri europene în formă continuată. În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că: „În perioada 2010-2013, inculpata Crăciun Florinda Emilia a folosit la Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) – Centrul Județean Hunedoara, mai multe documente false și inexacte în scopul de a obține în mod injust sume de bani în cadrul schemelor unice de plată, pentru suprafețe de teren pe care nu le deținea în realitate. Prin aceste demersuri, inculpata Crăciun Florinda Emilia a obținut pe nedrept fonduri nerambursabile în valoare totală de 647.152,09 lei, sumă cu care Agenţia de Plăţi și Intervenție pentru Agricultură s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal”, se arată în răspunsul primit de reporterii „Glasul Hunedoarei” de la Biroul de Presă al DNA. Potrivit procurorilor, în cauză, s-a dispus instituirea măsurii asigurătorii a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpatei. „Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Hunedoara cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză”, se mai arată în răspuns.

Directorul OJFIR Hunedoara: „sunt nevinovată”

Contactată în cursul zilei de ieri de reporterii „Glasul Hunedoarei”, Florinda Emilia Crăciun a declarat că nu intenționează să demisioneze în urma deciziei de trimitere în judecată. Aceasta se declară nevinovată. „Fapta pentru care am fost trimisă în judecată este de natură privată, nu are legătură cu serviciul, nu este nici faptă de serviciu, nu a fost nici în legătură cu serviciul. S-a întâmplat anterior deținerii funcției de director OJFIR Hunedoara, implicit, nu are legătură cu funcția. Mă consider nevinovată”, a declarat directorul OJFIR Hunedoara, Florinda Emilia Crăciun.

„Glasul Hunedoarei” a transmis ieri, în scris, o solicitare Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, pentru a afla punctul de vedere oficial al insituției în legătură cu faptul că directoarea OJFIR Hunedoara, Florinda Emilia-Crăciun, a fost trimisă în judecată de DNA pentru infracțiuni de corupție. Reporterii noștri au întrebat dacă se va lua vreo măsură împotriva acesteia, dar, deocamdată, nu am primit niciun răspuns.

Loading...