glasul-hd.ro Web analytics

Comunitate

Pe hârtie problemele Devei figurează ca fiind rezolvate. Angajaţii Primăriei Deva nu văd blocajele din trafic din cauza taximetrelor parcate ilegal

La orele de vârf pe principalele artere din municipiul Deva traficul rutier se desfăşoară cu dificultate. Există intersecţii în care această problemă ar putea fi evitată, iar şoferii nu ar fi nevoiţi să aştepte minute în şir pentru a-şi continua traseul. Una dintre piedicile care stau în faţa fluidizării traficului sunt taximetrele care parchează în zone interzise şi nu ţin cont de numărul de locuri de parcare care le sunt rezervate.

Grupul de acţiune locală Civitas Deva a sesizat acest aspect Primăriei Deva, iar răspunsul primit la sesizarea formulată relevă faptul că problema apare ca fiind rezolvată doar pe hârtie. Una din zonele cu probleme semnalate de Civitas Deva este intersecţia Bulevardului 22 Decembrie cu strada Mihail Kogălniceanu, în zona Spitalului Judeţean Deva. La orele de vârf, şoferii care se deplasează dinspre Piaţa Victoriei înspre zona Lido trebuie să treacă peste hop-ul intersecţiei mai sus amintită. Conducătorii auto care vor să vireze la stânga pe strada Mihail Kogălniceanu şi au ghinionul să trebuiască să acorde prioritate autovehiculelor care vin din sens opus blochează practic toată intersecţia. În spatele lor se formează cozi interminabile, ceilalţi şoferi înscrişi pe direcţia de mers respectivă neavând nici o posibilitate de a-şi continua traseul pe o a doua bandă.

Cu un indicator nu se rezolvă problema

Teoretic pe tronsonul dintre Piaţa Victoriei şi DSP s-ar putea circula pe două benzi, cel puţin aşa reiese din răspunsul Primăriei Deva formulat la sesizarea depusă de Civitas Deva:
„Pe Bulevardul 22 Decembrie între Piaţa Victoriei şi intrarea la spital oprirea este interzisă, existând indicatoare de circulaţie în acest sens. Staţia de taxiuri a fost mutată pe celălalt sens de mers în dreptul magazinului Ulpia. Deci circulaţia din direcţia Piaţa Victoria spre Lido se poate desfăşura pe două benzi, şoferii care vor să păstreze sensul de mers înainte nefiind obligaţi să aştepte după cei care doresc să vireze la stânga pe B-dul Kogălniceanu”. Nimic mai fals, deoarece realitatea din teren nu „bate” cu cea din birourile primăriei. În faţa sediului DSP sunt parcate zilnic peste zece taxiuri, chiar dacă în zonă există într-adevăr un indicator care semnalează oprirea interzisă, iar staţia de taxi a fost mutată peste drum. Din această cauză traficul rutier nu se poate desfăşura pe două benzi.

(Foto: Taximetriştii staţionează în aşteptarea clienţilor, în ciuda indicatoarelor care arată că oprirea este interzisă, iar parcarea destinată lor este amplasată peste drum)