glasul-hd.ro Web analytics

Actualitate

Pe 17 iunie se reconfigurează conducerea CJ Hunedoara

Executivul Consiliului Judeţean urmează să convoace astăzi, oficial, o şedinţă ordinară, cel mai probabil pentru data de 17 iunie, în urma căreia sunt toate şansele ca echipa de conducere a instituţiei să aibă o nouă componenţă.

Conform vicepreşedintelui CJ, Dorin Gligor, în următoarea şedinţă a consiliului, din rândul consilierilor va fi ales un preşedinte. „Din discuţiile avute cu specialiştii instituţiei, am înţeles că a intrat în vigoare legea care prevede că preşedintele este ales dintre consilierii judeţeni, pe postul declarat vacant. Chiar dacă domnul Moloţ a atacat în instanţă ordinul emis de prefect privind încetarea mandatului său, acel ordin produce efecte, deci postul de preşedinte este vacant”, adaugă Gligor. Declaraţia lui Gligor este susţinută şi de ex-secretarul general al CJ, Daniel Dan (suspendat ieri din cauza dosarului cu acuze penale întocmit de DNA şi ajuns în instanţă). „Conform noii legi, preşedintele şi vicepreşedinţii se aleg din rândurile consilierilor judeţeni în condiţiile în care posturile sunt vacante. Avem un post de preşedinte devenit vacant prin ordinul prefectului şi un post de vicepreşedinte vacantat (prin demisia domnului Tiberiu Balint – n.red.). În situaţia în care unul dintre cei doi vicepreşedinţi actuali este ales preşedinte, viitorul preşedinte de CJ are la dispoziţie 15 zile în care trebuie să opteze pentru una dintre funcţii, iar la următoarea şedinţă ordinară se alege şi cel de-al doilea vicepreşedinte”, adaugă Daniel Dan.

PNL îl susține pe Adrian David

Pentru şefia CJ Hunedoara, PNL îl susţine pe Adrian David. Dorin Gligor (ex-PDL) nu renunţă însă la dispută motivând, printre altele, că în ultimele şase luni, timp în care a condus practic CJ Hunedoara, nu a luat nicio decizie de care să-i fie ruşine, sau pentru care să poată fi acuzat în mod justificat. Tot în şedinţa de pe 17 iunie ar urma să se constate şi vacantarea postului de consilier ocupat de Cosmin Costa (ex viceprimar liberal al Devei, ales consilier judeţean pe listele UNPR, revenit în PNL în toamna anului trecut, prin „ordonanţa traseiştilor”). Acesta nu s-a mai prezentat la ultimele şedinţe ordinare ale consiliului, surse din CJ declarând că este plecat la muncă în străinătate.