glasul-hd.ro Web analytics

43

Patru persoane au fost prinse în timp ce vindeau motorină „la negru”

Patru persoane au ajuns, ieri noapte, la poliţie după ce au fost prinse de poliţiştii locali făcând afaceri cu motorină. Două dintre acestea sunt suspectate de furt. Oamenii legii au deschis dosare de cercetare penală în acest caz.

O patrulă din cadrul Poliţiei Locale a depistat, pe strada Călugăreni, din Deva, un bărbat care, în miez de noapte, nu-şi justifica prezenţa în acel loc. Odată ce au trecut la verificări, agenţii de ordine publică au descoperit, în aceeaşi zonă, alte trei persoane, asupra cărora erau mai multe canistre cu motorină.

Poliţiştii locali au depistat sub un autoturism marca VW patru canistre, de aproximativ 25 litri fiecare, pline cu combustibil. şi două persoane între autoturism şi gardul din apropiere. Acestea erau în poziţia ghemuit. Deasemenea acestea au fost identificate prin legitimare”, a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Locale Deva, Gabriela Voronca.

Încă unul, sub maşină

În cadrul verificărilor, agenţii locali au depistat o a patra persoană, ascunsă sub maşină. De asemenea, într-un autoturism, cu numere de Bulgaria, proprietar fiind chiar una dintre persoanele depistate, au mai fost descoperite un număr de şapte canistre goale şi un furtun de aproximativ 20 metri care miroseau a combustibil. Potrivit poliţiştilor locali, din declaraţiile unuia dintre bărbaţi reiese că acesta nu făcea altceva decât cumpăra motorină de la celelalte persoane.

Poliţişti au intrat pe fir

Agenţii locali au anunţat Poliţia Deva, suspectând că acolo s-a pordus o faptă penală. Poliţiştii i-au dus pe cei patru la secţie unde i-au audiat. Aceştia au declarat că au cumpărat motorina de la un şofer de TIR şi intenţionau să o vândă. Atât canistrele goale, cât şi cele pline au fost confiscate de poliţişti. Oamenii legii au deschis dosar de cercetare penală în acest caz.

Până în prezent, nu s-a depus nicio plângere privind furtul de motorină”, Bogdan Niţu, IPJ Hunedoara