glasul-hd.ro Web analytics

Eveniment

Pasagerii unui autoturism, spulberaţi pe calea ferată

Doi bărbaţi, unul din localitatea Baru şi altul din comuna Droscani, judeţul Iaşi, şi-au pierdut viaţa, ieri seară, după ce autoturismul în care se aflau a fost spulberat de trenul interReggio Timişoara Nord – Iaşi, la trecerea la nivel cu calea ferată de la Mintia, în apropierea termocentralei. Se pare că şoferul autoturismului nu a ţinut cont de faptul că semnalele acustice şi luminoase erau în funcţiune şi a traversat calea ferată.

Tragedia s-a produs ieri seară, în jurul orei 18:20, la trecerea la nivel cu calea ferată din localitatea Mintia, vis-a-vis de termocentrală. Autoturismul în care se aflau cei doi bărbaţi, care se pare că a intrat din DN 7 înspre Brănişca, a fost lovit în plin de trenul interReggio Timişoara – Iaşi. Şoferul autoturismului nu a ţinut cont de semnalele acustice şi luminoase de la trecerea la nivel cu calea ferată, care erau în funcţiune, şi a traversat. Însă, în acel moment, a fost surprins de locomotiva trenului şi târât aproximativ 30 de metri pe calea ferată. Cei doi pasageri nu au mai avut nicio şansă de supravieţuire.
La locul accidentului au ajuns echipajele de descarcerare, din cadrul ISU Hunedoara, care au scos victimele dintre fiarele maşinii. Cadavrele celor doi bărbaţi au fost transportate la morga spitalului în vederea efectuării necropsiei. „Poliţiştii Serviciului Rutier au întocmit dosar penal pentru comiterea infracţiunii de ucidere din culpă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Hunedoara, inspector Bogdan Niţu.

Trafic feroviar blocat

Din cauza accidentului, traficul feroviar a fost oprit pe durata cercetărilor timp de aproximativ două ore. De asemenea, cinci trenuri de persoane au înregistrat întârzieri, acestea fiind oprite în staţiile CFR din Ilia şi Brănişca.