glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Parcurs mai mult decât onorabil la debut pentru West Deva

Sezonul 2017 – 2018 din futsalul autohton a însemnat, printre altele, apariţia la Deva a încă unei echipe pe lângă campioana României, Autobergamo. Nou înfiinţata West Deva s-a înscris în Liga a doua, unde a terminat prima parte a întrecerii în jumătatea superioară a clasamentului, pe locul 6, având un bilanţ pozitiv de cinci victorii, două rezultate de egalitate şi patru înfrângeri.

Lotul avut la dispoziţie de antrenorul-jucător Petre Voica în turul de campionat a fost un “melanj” între cunoscuţi jucători de fotbal, fotbal pe plajă – unde ACS West este deţinătoarea titlului naţional – şi minifotbal, dar şi din tineri talentaţi, de perspectivă, “pentru că vrem să şi oferim ceva futsalului”, cum spunea preşedintele clubului devean, cunoscutul fost arbitru Eduard Kovacs.

Înfrângeri doar la „granzi” în prima parte a turului

Liga 2 a plecat la drum în acest sezon într-un nou format, cu 12 echipe la start faţă de cele 10 din sezonul precedent. Faţă de 2016 – 2017 s-au retras din campionat Informatica Timişoara II şi Blue Angel Cristian Braşov şi a promovat în Liga 1 Imperial Wet Miercurea Ciuc, în locul lor venind retrogradatele Clujana Cluj Napoca şi KSE Târgu Secuiesc şi nou înfiinţatele West Deva, Dinamo Leonardo Oradea şi Kereszthegy Remetea.

Dintre aceste trei apariţii în premieră cea mai bună evoluţie a avut-o fără îndoială formaţia deveană, celelalte două debutante ocupând locuri modeste în subsolul clasamentului, la distanţă de restul plutonului.

Deşi a început cu o înfrângere, scontată dealtfel, 5 – 8 la Cluj cu marea favorită la promovare Clujana, începutul de campionat a fost unul foarte bun pentru West Deva. Seria de victorii, 6 – 3 acasă cu Bukovina Vicov, 6 – 1 la Sighişoara cu Pro Tineret şi 4 – 3 acasă cu Fortius Buzău, a fost întreruptă doar de înfrângerea de pe teren propriu, 1 – 8 cu Colţea Braşov, formaţie care în sezonul trecut a ratat incredibil accederea în Liga întâi, în două rânduri.

Graţie acestor rezultate echipa din Deva se clasa la jumătatea turului în imediata apropiere a podiumului, în urma tripletei Clujana – Colţea – KSE, grupări între care era de anticipat să se va da lupta la promovare.

Final de sezon în scădere de randament

A urmat un „intermezzo” lipsit de fair-play al celor de la Ceahlăul, care au ţinut morţiş ca meciul din etapa a şasea să se joace sâmbăta, când componenţii lotului devean erau angrenaţi, aşa cum arătam mai sus, în competiţiile de fotbal şi minifotbal. West a fost nevoită să deplaseze la Piatra Neamţ o echipă încropită din juniori, de aici şi cea mai drastică înfrângere suferită în campionat.

Devenii au reluat însă şirul succeselor cu un 9 – 4 pe teren propriu cu Dinamo Leonardo Oradea şi un spectaculos 9 – 8 în deplasarea de la Buzău cu Luceafărul, revenind din nou aproape de primele trei locuri. Din păcate în ultimele trei jocuri din sezonul de toamnă West nu a mai reuşit nici o victorie, toate rezultatele fiind însă pe muchie de cuţit, aşa cum o arată şi scorurile înregistrate. Două egaluri, ambele 5 – 5 acasă, cu Kereszthegy Remetea (surpriză) şi KSE Târgu Secuiesc, plus o înfrângere dramatică la Gheorghieni, 7 – 8 cu Inter, au aruncat echipa deveană pe poziţia a şasea, la cinci puncte de locul 3 ocupat de KSE.

Conduc favoritele, echilibru la mijloc în Liga secundă

Clasamentul la vârf oferă un podium scontat, ocupat integral de favoritele la promovarea în Liga întâi. Pe locul 1 este Clujana Cluj cu 27 de puncte (nouă victorii şi două înfrângeri, la Vicov şi la Braşov), pe 2 se află Colţea Braşov cu 26 de puncte (zece victorii şi o singură înfrângere, un mai mult decât suprinzător 6 – 8 acasă cu Luceafărul, doar penalizarea de patru puncte făcând ca echipa braşoveană să nu conducă în clasament), iar pe 3 KSE Târgu Secuiesc cu 22 de puncte. De menţionat că tocmai acel 5 – 5 de la Deva din ultima etapă a turului a cam pus capăt speranţelor de revenire în prima ligă a secuilor, ei adunând pe lângă egalul cu West şi trei înfrângeri, între care cele clare în faţa contracandidatelor, un 2 – 12 la Cluj şi un 2 – 7 acasă cu Colţea.

De la locul 3 în jos se poate întâmpla orice, diferenţele de puncte între echipe fiind minime şi recuperabile oricând. Pe locurile 4 şi 5 se află Ceahlăul Piatra Neamţ şi Luceafărul Buzău cu câte 19 puncte, departajate de golaveraj, pe 6 e West Deva cu 17 puncte, pe 7 Bukovina Vicov cu 15 puncte (echipă penalizată cu şase puncte, altfel ar fi fost pe locul 4), la fel ca şi Fortius Buzău, locul 8, având un golaveraj mai slab. Încheie ierarhia Ligii a doua Inter Gheorghieni cu 12 puncte, Dinamo Leonardo Oradea cu 7 puncte, Kereszthegy Remetea cu 4 puncte şi Pro Tineret Sighişoara cu un singur punct.

Campionatul se reia în 28 ianuarie anul viitor, cu meciurile etapei a 12-a, când West Deva întâlneşte pe teren propriu liderul CFF Clujana Cluj Napoca.

Rezultatele lui West Deva din turul campionatului  

CFF Clujana Cluj Napoca – West Deva 8 – 5

West Deva – Bukovina Vicov 6 – 3

Pro Tineret Sighişoara – West Deva 1 – 6

West Deva – Colţea Braşov 1 – 8

West Deva – Fortius Buzău 4 – 3

Futsal Ceahlăul Piatra Neamţ – West Deva 17 – 0

West Deva – Dinamo Leonardo Oradea 9 – 4

Luceafărul Buzău – West Deva 8 – 9

West Deva – ACS Kereszthegy Remetea 5 – 5

Inter Gheorghieni – West Deva 8 – 7

West Deva – KSE Târgu Secuiesc 5 – 5

Loading...