glasul-hd.ro Web analytics

Sport

Parcurs bun sub Pietricica. Avantaje Deva, încă o dată bronz

Cele trei reprezentante ale judeţului la Etapa Finală a Cupei României la Minifotbal s-au descurcat mai mult decât onorabil la Piatra Neamţ. Vicecampioana Superligii Realsport, Avantaje Deva, a terminat a treia întrecerea, în vreme ce Pera Bmw a fost eliminată în sferturi, iar Total Interactiv în optimi. Anul trecut, Avantaje ocupa tot ultima treaptă a podiumului în Campionatul Naţional!

Băieţii lui Cristi Glodean au pierdut în penultimul act, la penaltiuri, în faţa celor de la Consiliul Judeţean Buzău (care ulterior aveau să pună mâna pe trofeu), după ce, în cele 50 de minute regulamentare scorul a fost egal 1-1. „Roşii” s-au răzbunat în finala mică, acolo unde au trecut, tot de la şapte metri, de Cora Pantelimon.

Învinşi numai de la şapte metri

Repartizaţi în Grupa G, alături de Fiesta Roman, Sport Star Anina şi Viitorul Gura Văii Oneşti, Doboş şi compania au început perfect turneul de sub Pietricica. Au dispus cu 4-2 de reprezentanta Caraşului şi cu 8-1 de adversarii din Oneşti, astfel că mai aveau nevoie de un singur succes pentru a termina primii grupa. Şi el a venit, la penaltiuri, în faţa celor de la Fiesta Roman, după ce în timpul regulamentar scorul a fost 2-2. Tragerea la sorţi i-a scos în faţă pe cei de la Chedra Tax Ploieşti, însă nici aceştia nu le-au pus probleme celor de la Avantaje! 1-0 şi drumul spre finală devenea din ce în ce mai accesibil. Următorul pas? Sferturile de finală în faţa celor de la Brinx Galaţi. 2-0 scurt, iar în penultimul act urma duelul cu cei de la Consiliul Judeţean Buzău – campioni naţionali în urmă cu doi ani. 1-1 în cele 50 de minute, penaltiuri din nou. Însă de data aceasta, norocul nu le-a mai surâs devenilor, buzoienii având câştig de cauză. Avantaje s-a regrupat însă în finala mică şi şi-a asigurat medaliile de bronz, culmea, tot de la şapte metri, 2-1 (2-2 în timpul regulamentar) în faţa celor de la Cora Pantelimon.

Pera Bmw, parcurs de remarcat, la prima experienţă de acest gen

Hunedorenii au fost la doar un singur pas de a avea două echipe în „careul de aşi”. Prezenţi, în premieră, la o competiţie naţională, deţinătorii Cupei României (faza municipală) au fost eliminaţi dramatic în sferturi, după un parcurs aproape identic cu cel al prietenilor de la Avantaje. Capi de serie în Grupa A, acolo unde au dat peste Amicii Buzău, Ary&Roby Buftea, dar şi peste Naţionala Artiştilor, alb-negrii s-au descurcat de minune. 3-0 la debutul cu cei din Buftea, 4-3 (d.p.) cu o Naţională a Artiştilor din care au făcut parte, printre alţii, Dani Oţil, sau Kamara (Alb-Negru) şi 4-0 cu Amicii din Buzău! În „optimi”, băieţii lui Ovidiu Ioiescu au mai făcut o victimă, după 1-0 cu Desgin Construct Braşov, însă drumul lor s-a oprit în sferturile de finală, acolo unde au cedat, fără drept de apel, 0-3, în faţa celor de la Revine Suceava. Parcurs mai mult decât satisfăcător, cu atât mai mult cu cât, Valentin Manole, unul din cei doi portari din lot a primit premiul pentru cel mai bun goalkeeper al turneului!

Cea de-a treia reprezentantă a judeţului la Piatra Neamţ, Total Interactiv, a atins doar „optimile”, acolo unde a fost depăşită de Atletico Galaţi (1-3). Până atunci, vicecampioana de pe Cerna reuşise două victorii în grupă, 3-1 cu Deltarom Tulcea şi 3-0 cu Aviitra Ploieşti şi o înfrângere, la penaltiuri, cu Auto Driver Iaşi.

Cupa României a luat, în acest an, calea Buzăului. Fosta campioană naţională de acum doi ani, echipa Consiliului Judeţean, învingând în finală, 4-2, Revine Suceava.

52 de echipe din întreaga ţară au luat startul la Etapa Finală a Cupei României, desfăşurată, în weekend, la Piatra Neamţ