glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Parcul „Corvinul” – răcoros, alei refăcute şi… cam atât (GALERIE FOTO)

La doi ani după ce a reuşit să redevină administrator „cu acte-n regulă” al Parcului „Corvinul”, Primăria Hunedoarei lasă impresia că nu reuşeşte să-l întreţină aşa cum o face cu celălalt parc mare din oraş, Parcul Tineretului. Mizerie destul de multă, dispozitive de joacă învechite şi bănci noi, dar unele montate defectuos. Cam aceasta era imaginea parcului amintit, duminică seara.

Canicula de săptămâna trecută a adus sute de hunedoreni în Parcul „Corvinul”. Chiar dacă a fost pur şi simplu mutilat în 2006 – 2008 prin ridicarea unei clădiri (devenită acum ruină), rămâne cel mai răcoros parc din oraş. Nu este însă şi cel mai curat. Nu lipsesc cojile de seminţe de la bănci şi nici pet-urile care, nu se ştie cum, au ajuns până-n dreptul leagănelor duble. În ultima vreme, după mulţi ani la rând, în vechiul parc al Hunedoarei au apărut şi tobogane şi leagăne. Sunt însă învechite, unele rămase fără balustrade.

Lucrări cu şi fără spor

Anul trecut, Primăria Hunedoarei a terminat refacerea aleilor şi scărilor din parc (care arătau deplorabil). Anul acesta aceeaşi Primărie a schimbat aproape toate băncile (au rămas însă şi „băncile” fără spătar din beton, vechi de 30 de ani). Unele dintre băncile noi au fost distruse la scurt timp după ce au fost montate. Altele au fost montate defectuos. Din motive ştiute doar de muncitorii primăriei, vreo trei bănci au fost prinse cu şuruburi în asfalt, în loc să fie „cimentate” cu 50 de centimetri mai în lateralul aleii. Pentru că la fiecare picior nu s-a putut monta decât câte un şurub, băncile sunt hâite, dau impresia că se prăbuşesc în lateral.

Coşuri de gunoi par a fi destule. Nu destule însă pentru cei cărora le este lene să ducă un PET cel mult 50 de metri în mână. Pe lângă alei buruieni nu prea sunt, dar sunt destule pe spaţiile verzi dintre „cărările” parcului. Undeva, spre clădirea-mamut din parc, există încă un picior al unei mese metalice. Ceva mai încolo, ceea ce s-a dorit a fi, cândva, o fântână arteziană nu e decât groapă circulară aproximativ albastră şi seacă. Despre clădirea parteneriatului public-privat eşuat nici nu are rost să mai vorbim.

Primarul, între urgenţă şi proiect

„În Parcul <Corvinul> se face curăţenie vinerea şi lunea. Că duminica seara nu arată aşa cum ar trebui nu e vina Primăriei. În ce priveşte celelalte probleme semnalate, referitoare la bănci şi vegetaţie, astăzi vor fi prezenţi acolo angajaţi ai Primăriei pentru a rezolva ce e de rezolvat. Încercăm să nu neglijăm nicio zonă a oraşului în ce priveşte tăiatul vegetaţiei, dar ştiţi bine că Hunedoara are cea mai mare suprafaţă de zone verzi din judeţ. În acelaşi timp, dorim să ţinem sub control şi cheltuielile cu întreţinerea zonelor verzi”, a reacţionat primarul Dan Bobouţanu.

Acesta spune că Primăria are un proiect pentru care doreşte să obţină finanţare europeană ce vizează Parcul Corvinul, dar, mai întâi, trebuie rezolvat definitiv întregul litigiu pe care municipalitatea îl are cu firma care a construit clădirea din zonă. „Din câte ştiu eu, în septembrie sunt şanse să ajungem la finalul disputei juridice cu acea firmă care a ridicat clădirea din Parcul „Corvinul”. Abia după aceea putem depune pentru finanţare europeană cu ajutorul căruia să transformăm acea zonă într-un parc dedicat mai ales copiilor, începând de la bănci suplimentare, reamenajarea unor zone din parc şi terminând cu dispozitive de joacă şi recreere moderne şi noi”, mai spune primarul Hunedoarei.

Citeşte şi:

 

http://glasul-hd.ro/parcul-corvinul-candva-cel-mai-frumos-din-judet-devenit-si-mai-urat/

 

http://glasul-hd.ro/cazul-cladirii-din-parcul-corvin-se-transforma-intr-un-adevarat-serial-de-procese/

Tags

Vezi și

Close