glasul-hd.ro Web analytics

ActualitateAdministrație

Parcarea din apropierea Primăriei Deva va fi cu plată

După mai bine de un an de la inaugurare, timp în care a funcționat gratuit, parcarea din apropierea Primăriei Deva va fi cu plată. Proiectul de hotărâre a Consiliului Local, care stabilește tarifele pentru staționare, va fi votat vineri de aleșii locali.

Potrivit proiectului, accesul în parcare se va face printr-un sistem de acces cu barieră pe bază de jetoane/cartele, iar pe baza acestora taxarea se va face la ieșirea din parcare. Primele 15 minute de staționare vor fi gratuite, după care, primele două ore se taxează cu 1 leu pe oră. Deci, dacă lăsați mașina în parcare două ore, va trebui să achitați 2 lei, iar dacă plecați după 14 minute, nu este percepută taxă. După a doua oră, tariful scade la 0,5 lei/oră. Așadar, dacă staționați patru ore, va trebui să plătiți 3 lei. Prețul unui abonament va fi stabilit în cuantum de 60 de lei pe lună, iar în cazul pierderii tichetului de parcare sau a abonamentului, taxa este de 25 de lei.

Pensionarii peste 65 de ani, veteranii de război, revoluționarii atestați în condițiile legii, elevii și studenții, angajații Primăriei Deva și ai serviciilor subordonate beneficiază de o reducere de 50%. Autovehiculele persoanelor cu handicap vor putea staționa în baza unui abonament gratuit. Staționarea sau parcarea fără a achita taxele prevăzute în regulament se va sancționa cu amendă de la 100 la 500 de lei.