glasul-hd.ro Web analytics

Timp liber

Parada pălăriilor în parc, filme, teatru și Turul municipiului Deva, în acest weekend

În acest final de săptămână, pe agenda de timp liber sunt trecute mai multe activități cultural-artistice. Cinefilii pot viziona patru filme, iubitorii de teatru sunt așteptați la două spectacole, iar pasionații de ciclism au ocazia să ia parte la Turul municipiului Deva. De asemenea, reprezentantele sexului frumos sunt invitate la parada pălăriilor în Parcul dendrologic Simeria.

filmPatru filme, la „Patria” Deva

Cinefilii din județ au posibilitatea să vizioneze în acest weekend patru filme la Cinematograful „Patria” din Deva. Este vorba despre „Furios și iute 8” regizat de F. Gary Gray, „Dincolo de zona de conflict-Marina Abramovic în Brazilia” regizat de Marco Del Fiol, „The Circle” în regia lui James Ponsoldt și „Gardienii Galaxiei” 2 D de James Gunn. Filmele rulează în perioada 5-6 mai, primul de la ora 14:00, al doilea de la 16:00, al treilea – 18:00, iar ultimul de la ora 20:00. Prețul unui bilet la oricare dintre filme este zece lei. În plus, în perioada 7-11 mai, de la ora 14:00, copiii sunt invitați la „Bărzoiul Richard” regizat de Toby Genkel și Reza Memari.

Turul municipiului Deva, la a V-a edițieturul devei

Pasionații de ciclism sunt invitați la finalul acestei săptămâni la Turul municipiului Deva. Competiția ajunge anul acesta la cea de-a V-a ediție și se va desfășura în intervalul 6-7 mai. Evenimentul este organizat de Clubul Sportiv Făerag, iar proba de contratimp individual (CTI) se va desfășura pe traseul: DJ 707J, cu startul de la intersecția cu DN 7 și sosirea la intersecția cu Str. Aurel Vlaicu, sâmbătă, 6 mai, începând cu ora 11:00. Traficul rutier va fi închis pe DJ 707J, intersecția cu DN 7 până la intersecția cu Str. Aurel Vlaicu în intervalul orar 07:00-19:00. Proba de fond (FOND) se va desfășura, în condiții de trafic restricționat la o bandă/sens, pe traseul: B-dul 1 Decembrie 1918, B-dul 22 Decembrie, DN 7, DJ 687 Sântuhalm-intersecţie DJ 708E, DJ 708E, Almașu Mic, Popești, Cârjiți, Almașu Sec, Str. Iosif Vulcan, Str. Mihai Eminescu, Str. Gheorghe Bariţiu. P-ţa Episcop Tordai Şandor Andras, Str. Lucian Blaga, Str. Aurel Vlaicu, DJ 707J Deva, Cabana Căprioara, DN 7, Str. Horea, B-dul Decebal, P-ţa Arras, B-dul 22 Decembrie, B-dul 1 Decembrie 1918, Duminică, 7 Mai, în intervalul orar 11:00-15:00. Traficul rutier va fi închis pe Str. Aurel Vlaicu de la intersectia cu Str. Izvor până la intersecția cu DJ 707J, DJ 707J de la intersecția cu Str. Aurel Vlaicu până la intersecţia cu DN 7 în intervalul orar 11:00-15:00 și B-dul 1 Decembrie 1918 intervalul orar 07:00-18:00.

Parada pălăriilor în Parcul Dendrologic Simeria

Reprezentantele sexului frumos sunt invitate în acest weekend la un eveniment plin de eleganță și rafinament în Parcul Dendrologic din Simeria – un parc în stil peisagistic englezesc. Este vorba despre o paradă a pălăriilor confecționate de directorul BRD Deva, Gabriela Arion. Creatoarea accesoriilor vestimentare, de o eleganță deosebită, îmbină într-un mod plăcut arta cu moda, creațiile ei ieșind în evidență printr-o extravaganță de bun gust. Gabriela Arion a expus de două ori la Cafeneaua culturală dependentă de cultură „Jos pălăria” din Deva, ambele expoziții fiind un real succes. Fundalul sonor al evenimentului va fi oferit de artistul-orchestră al Hunedoarei, Nicolae Szekely. Evenimentul are loc sâmbătă, de la ora 17:00. Intrarea este liberă.

teatru„Aniversarea” și „Croitorașul cel viteaz”, la Petroșani

Pasionații de teatru sunt așteptați la finalul acestei săptămâni la două spectacole la Teatrul Dramatic „Ion D. Sîrbu” din Petroșani. Este vorba despre „Aniversarea” de Bill Macilwraith și „Croitorașul cel viteaz” o adaptare după Frații Grimm de A. Mihalache. Primul spectacol poate fi urmărit sâmbătă de la ora 18:00, iar prețul unui bilet este 20 de lei. Cel de-al doilea este adresat copiilor și va fi pus în scenă duminică, de la ora 12:00. Prețul unui bilet pentru adulți este 10 lei, iar pentru copii, biletul costă opt lei.

Tags