Home / Timp liber / Rețeta zilei / Papanasi moldovenești
Papanasi moldovenești

Papanasi moldovenești

Papanasii reprezinta un desert apreciat de foarte multa lume. Chiar daca-s facuti ca o gogoasa sau altfel, gustul lor este pe placul tuturor.

Ingredientele de care aveti nevoie sunt:

– 3 oua XL Avis
– 250gr branza de vaci
– Faina cat incape
– Frisca si dulceata pentru ornat

Oule se bat si, impreuna cu branza de vaci, se omogenizeaza. Turnati faina treptat si amestecati pana obtineti un aluat usor de format in palma. In mod normal se fac ca niste turtite, dar le puteti face si ca gogosele. Nu vor creste ca papanasii normali, din aceasta cauza se foloseste forma de turta.

Se prajesc in ulei pana cand capata o culoare auriu-maronie. Se servesc cu dulceata si frisca sau smantana.

Pofta bună! Rețetă pregatită de Sebastian Bârgău.

Despre glasul hunedoarei

Citește și

oua-boieresti

Ouă boierești

Ingrediente: 4 ouă, 4 bucăți aluat foietaj congelat, 50 g unt topit, linguriță mărar uscat, 1 …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *